Toata casa miroase a paine calda.Painea cu verdeturi pufoasa si aromata o mananci cu mare placere!
Drojdia o punem intr-o cana si o dizolvam cu putina apa calda.
Ceapa spalata si tocata marunt se marunteste bine in blender.
La fel se procedeaza si cu patrunjelul.
Intr-un vas de framantat punem faina,ceapa,patrunjelul,uleiul,sarea,zaharul si drojdia.
Framantam bine pana obtinem un aluat elastic.
Lasam la dospit cieca o ora.
Modelam aluatul sub forma dorita ,il punem in tava de copt tapetata cu hartie si dam la cuptorul incins la 170 grade pana se rumeneste frumos.
Scoatem painea din cuptor,o asezam pe un prosop curat si o invelim cu alt prosop.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro