Cornuri de paine cu susan

de RuxyRux in Piine, 28 Oct 2014 | 2087 vizualizari

 

Minunate!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si 200 gr faina
  • 60 ml ulei (de palmier va recomand)
  • 3 lingurite rase de sare
  • 5 linguri cu varf de zahar
  • 2 plicuri de drojdie
  • 650 ml apa calduta
  • 2 galbenusuri + 8 linguri lapte + 1 lingura de zahar pentru uns
  • susan (sau mac daca nu va place)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri de paine cu susan:

Din aceasta cantitate vor iesi 8 cornuri mari delicioase. Daca doriti le puteti face mai micute dar le veti coace in doua tavi.


Se cerne faina se face in mijlocul ei o gropita...se adauga sarea si uleiul pe margine, drojdia si zaharul in centru, apoi se adauga apa calduta si se framanta in jur de 6 sau 7 minute aluatul. Se cresteaza coca adanc in forma de cruce si se lasa la crescut timp de o ora sau pana isi dubleaza volumul.


Cand este gata se pliaza de cateva ori si se imparte in 8 bucati egale.


Fiecare bucata se va intinde pe o suprafata infainata in forma de cerc, dar nu foarte subtire. Rulam usor si formam cornul pe care il asezam in tava de copt tapetata cu foaie pergament.


Formam toate cornurile si le lasam la crescut 20 de minute la loc cald langa aragaz.


Vom unge pe rand fiecare bucata cu galbenusurile amestecate cu lapte caldut si zahar, apoi vom presara susan din belsug.


Am copt cornurile pentru aproximativ 35 de minute ( sau pana se rumenesc, in functie de cuptor).


Mare bunatate!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de paine cu susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

anca_rm 1

30.10.2014, 08:59

hmmmm , vreau si eu

RuxyRux 1

15.11.2014, 19:56

Multumesc!

tanyapatap 1

13.12.2014, 19:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Desert batoane cu miere