Pâine de casă

de madi_marin in Piine, 12 Feb 2012 | 2665 vizualizari

 

De azi m-am hotarat să nu mai cumpăr deloc pâine din magazin. Vreau să o pregătesc eu. Am mai avut ceva încercări, dar recunosc că îmi era mai uşor sa cumpăr pâine feliata… Azi am încercat o reţeta de-a lui Ruxy de pe Bucătăraş.ro căreia îă mulţumesc. A ieşit o pâinică atât de bună şi de pufoasă…. Categoric asta rămâne reţeta favorită. Dar cu siguranţă voi mai testa şi altele. Acesta a fost doar începutul.

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină Băneasa
  • 300 ml apă
  • 1/2  linguriţă  cu sare de mare
  • 1 praf de zahăr
  • 25 g drojdie proaspătă (un cubuleţ)
  • 4 linguri ulei de măsline

Pentru uns:

  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură cu lapte
  • seminţe de floarea soarelui decojite
  • seminţe de in
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine de casă:

Se pregăteşte o maia din drojdia dizolvată în 50 ml apă călduţă din cei 300 ml şi puţină făină. Se amestecă bine şi se lasă la loc călduţ să crească.


Făina o cernem într-un castron mare. Adăugăm maiaua, sare, zahăr şi apă, apoi frământăm bine aluatul. Adăugăm şi uleiul de măsline şi cand s-a încorporat mai dăm un praf de făină şi formăm o bilă pe care o lăsăm la crescut până îşi dublează volumul.


Tapetăm cu hârtie de copt o tavă nu foarte mare, apoi punem aluatul în ea şi lăsăm din nou la crescut. Ungem cu gălbenuşul frecat cu lapte şi presărăm deasupra amestecul de seminţe. Dăm la cuptor pe treapta de sus pentru 35-45 de minute. Se lasă la răcit descoperită în forma ei.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine de casă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

madi_marin 1

14.02.2012, 19:57

mihaelar...si eu am fost foarte incantata de textura, chiar ieri am mai facut iar.... imi place ca se pastreaza bine 2 zile si se taie felii perfecte, fara sa faca firimituri deloc...

mirela0911 1

14.02.2012, 23:42

Ce frumoasa ti-a iesit painica!

madi_marin 1

15.02.2012, 17:32

mirela....multumesc, ma bucur ca iti place...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Schiacciata