Paine de casa

de Dea_Dea in Piine, 26 Iun 2013 | 8129 vizualizari

 

Daca tot am facut covridog , am zis sa fac si o painica :)

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa calduta
  • jumate de pachet de drojdie (15 gr)
  • sare
  • 1 lingura ulei
  • 300 gr faina
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Apa calduta se pune in castron , se pune drojdia si se dizolva .


Se adauga sarea si faina in ploaie , se amesteca bine si se faramanta.Daca este necesar mai punem faina cat sa obtinem un aluat mai tare si nelipicios.


La final se pune uleiul si se framanta pana se incorporeaza in aluat.


Se lasa la dospit 30 min .


Se pune in forma de chec cu hartie de copt si se da la cuptor la poc potrivit 40 -50 min.


Se scoate si se lasa la racit pe gratar acoperita cu un servet .


POFTA BUNA!!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi si drojdie granulata din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Hand Mixer Pink

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (25)

Dea_Dea 1

26.06.2013, 22:37

Va multumesc dragii mei !! Chiar buna painica!!

Dea_Dea 1

26.06.2013, 22:37

Multumesc si pentru GARANTAT!!

Panacris 1

05.10.2013, 09:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S