Paine de casa

de deyutzky in Piine, 2 Mar 2014 | 11886 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 paini:
  • cca 750-800 gr faina de grau
  • 40 g drojdie proaspata
  • cca400 ml apa calduta (daca mai este nevoie se mai adauga dupa)
  • 4 linguri de ulei
  • 3 linguri de Kefir
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 ou
  • 2-3 lingurite seminte de floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Drojdia o dizolvam in apa calduta cu zaharul.


Se pune faina intr-un bol mare iar in mijlocul ei se face o gropita in care se pune drojdia dizolvata, sarea, uleiul si kefirul. Se framanta bine pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.


Se acopera vasul cu un prosop si se lasa la crescut la loc cald aprox 1 h.


Scoatem aluatul din tava si rupem bucati din el formand bastonase mai groase.


Tapetam o tava de paine/cozonac cu hartie de copt si punem bastonasele de aluat. Mai lasam aluatul 15 minute la crescut in tava.


Batem oul cu un praf de sare si ungem cu el painea. Deasupra punem semintele de floarea soarelui.


Preincalzim cuptorul si dam tava la foc mic-mediu pana cand se rumeneste frumos, aprox. 40-45 de minute.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Luckycake 1

03.03.2014, 20:47

painea facuta in casa e cea mai buna

nadea68 1

03.03.2014, 21:22

ador painea facuta in casa...abia am scos di cuptor si eu

Lia_ 1

04.03.2014, 19:34

ce bine arata. fac des paine cand ma apuca, ar fi cazul sa nu mai fac din minte, sa mai schimb reteta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa ca la Botosani