Paine de casa

de Alexandra0204 in Piine, 6 Mai 2014 | 1176 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,3 kg faina
  • drojdie cat o nuca
  • sare
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri de zahar
  • apa cat cuprinde
  • 3 lingurite de seminte de chimen
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Dintr-o cana de faina, o cana de apa calduta, drojdie si cele 2 linguri de zahar fac o maia pe care o las la crescut.


In acest timp cern intr-un vas restul de faina si adaug sarea, iar cand maiaua a crescut incorporez faina, 50 ml ulei, apa si framant aluatul pe care il las la crescut 15 minute acoperit cu o folie alimentara pe care am pulverizat ulei.


Ung forma de tort cu ulei si pun aluatul pe care il aplatizez si il mai las la crescut in forma, cand creste presar chimenul si ii fac cateva gauri cu degetul ca la focaccia, apoi il dau la cuptor timp de 50 de minute la 180 de grade.

 

TIPS-URI

1

Cand o scoti din cuptor o stropesti cu apa rece apoi o acoperi cu un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Anett 1

07.05.2014, 10:44

Rocsi 1

07.05.2014, 11:05

Cea mai buna!

Alexandra0204 1

07.05.2014, 13:13

Ms

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa ca la Botosani