Chifle cu seminte

de RuxyRux in Piine, 9 Mai 2011 | 2112 vizualizari

 

a la Ruxy desigur.................mari, pufoase si foarte gustoase...iar calde sunt o nebunie...

 

INGREDIENTE

  • 650 gr faina si inca doua trei linguri pentru framantat
  • 400 ml lichid din care jumatate lapte jumatate apa 
  • 2 linguri mari pline de smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura rasa sare
  • 2 linguri rase zahar( brun)
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 galbenusuri pentru uns
  • 1/2 cana de seminte crude de floarea soarelui
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu seminte:

Cernem faina intr-un vas pentru framantat, facem o mica gropita in mijloc si punem drojdia, asezam deasupra zaharul si sarea pe margine. Apoi punem smantana si galbenusurile( la temperatura camerei), si adaugam cate putin lichid caldut si incepem sa framantam. Facem acest lucru pana nu se mai lipeste aluatul de maini, pentru asta vom mai avea nevoie de cateva linguri de faina.


Acoperim cu un servet si lasam la cald 40 de minute( langa aragazul cu focul aprins).


Asezam in tava o foaie de copt( pergament) si dam forma chiflelor ( impartim aluatul in 8 bucati aproximativ egale).


Dupa 10-15 min, le ungem cu galbenus( caldut) si asezam semintele , le mai lasam la crescut inca aprox. 20 de minute.


Incingem cuptorul la 180 grade si coacem chiflele pentru 25-30 de minute in functie de cuptor...apoi le servim cu pofta!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

RuxyRux 1

10.05.2011, 11:12

Motan

divainbucatarie 1

11.05.2011, 08:28

mamaieelena 1

17.05.2011, 07:00

bune si frumoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine irlandeza( irish bread)