a la Ruxy desigur.................mari, pufoase si foarte gustoase...iar calde sunt o nebunie...
Cernem faina intr-un vas pentru framantat, facem o mica gropita in mijloc si punem drojdia, asezam deasupra zaharul si sarea pe margine. Apoi punem smantana si galbenusurile( la temperatura camerei), si adaugam cate putin lichid caldut si incepem sa framantam. Facem acest lucru pana nu se mai lipeste aluatul de maini, pentru asta vom mai avea nevoie de cateva linguri de faina.
Acoperim cu un servet si lasam la cald 40 de minute( langa aragazul cu focul aprins).
Asezam in tava o foaie de copt( pergament) si dam forma chiflelor ( impartim aluatul in 8 bucati aproximativ egale).
Dupa 10-15 min, le ungem cu galbenus( caldut) si asezam semintele , le mai lasam la crescut inca aprox. 20 de minute.
Incingem cuptorul la 180 grade si coacem chiflele pentru 25-30 de minute in functie de cuptor...apoi le servim cu pofta!
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro