Paini hot dog de casa

de Catalina L in Piine, 4 Iul 2016 | 725 vizualizari

 

Astazi sarbatorim in Statele Unite ziua Independentei. În 4 iulie, pe tot cuprinsul celor 50 de state americane şi oriunde s-ar afla în lume, americanii sărbătoresc cu mare fast, prin focuri de artificii, parade, concursuri de mâncat hot-dog, jocuri de baseball şi reuniuni de familie cu barbeque, pop-corn, multă bere şi coca-cola. Ziua Naţională a SUA marchează adoptarea Declaraţiei de independenţă, ratificată de Congres în 4 iulie 1776, prin care cele treisprezece colonii ale Marii Britanii din America de Nord s-au declarat independente faţă de Regatul Unit al Marii Britanii. În 2016, americanii au încă două motive de a sărbători, sunt 240 de ani de la Declaraţia de Independenţă şi 130 de ani de când Miss Liberty cu torţa libertăţii luminează lumea.(http://stiri.tvr.ro/)
23 iulie este sărbătorită la nivel naţional în S.U.A ca „Ziua Naţională a hot-dog-ului“, o dovadă a pasiunii americanilor pentru crenvurstul cuibărit între două felii de pâine. Sărbătoarea a fost înfiinţată în onoarea preparatului servit în anul 1870 de imigranţii germani în parcul de distracţii din Coney Island, în America. Rezultatelele unui studiu realizat recent arată că americanii mănâncă aproximativ 20 de miliarde de hotdogi pe an.
Pentru a sărbători această „pasiune gastronomică naţională“, în fiecare an, pe 23 iulie, în New Orleans şi alte oraşe americane au loc diverse parade şi carnavaluri. Oamenii se strâng pe străzi, participă la concursuri de băut bere şi îşi înscriu câinii la curse, totul pentru a celebra ziua naţioanlă a cârnatului asortat cu muştar şi ketchup.
S.U.A nu este singurul stat care aduce un omagiu acestui umil preparat, Marea Britanie şi Australia fiind alte două zone în care locuitorii se adună pentru a sărbători „Ziua Naţională a hot-dog-ului“. Deşi cheltuiesc aproximativ 1.7 miliarde de dolari pentru a gusta, zi de zi, un sandviş cu crenvurst şi muştar, puţini americani ştiu că germanii sunt cei care ar trebui să primească patentul de invenţie pentru acest preparat. Citeste mai mult: adev.ro/mqe1io
Noi am avut sansa de a gusta un veritabil hot-dog la restaurantul "Nathan's" din  Coney Island. O amintire inubliabila :) !
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/07/paini-hot-dog-de-casa.html

 

INGREDIENTE

pentru 16 paini :

  • 20 cl de lapte
  • 12 cl de apa
  • 1 ou
  • 1,5 lingurita de sare
  • 2 linguri de zahar
  • 60 g de unt moale
  • 650 g de faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 galbenus de ou + 2 linguri de lapte
  • seminte de mac, floarea soarelui
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paini hot dog de casa:

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul punem faina,oul, zaharul, maiaua si sarea. Amestecam totul bine.


Turnam laptele si apa calduta pana se incorporeaza tot. La sfarsit adaugam untul moale si framantam cca 10-15 minute. Lasam la dospit 2-3 ore. Aluatul dospit se framanta un pic si se imparte in 16 bucati.


Se formeaza batoane alungite si se pun pe o placa acoperita de hartie dee copt.


Lasati sa creasca 25-30 de minute.


Incalziti cuptorul la 180°C.


Ungeti painile cu amestecul galbenus de ou si lapte rece.


Presarati deasupra seminte de mac, floarea soarelui etc.


Coaceti 15-20 de minute.


Le puteti congela fara probleme.


Ramane sa le umpleti...dupa dorinta :) si sa le serviti.

 

TIPS-URI

1

SE POT CONGELA

Daca ti-a placut reteta noastra "Paini hot dog de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

noiinbucatarie 1

07.07.2016, 11:43

buna painica!

miki_a 1

09.07.2016, 11:30

Waw!!!! Ce faine sunt; imi plac simple dar si umpluteeeeee ! Multumesc pentru reteta Catalina!

RuxyRux 1

09.07.2016, 12:19

Super Cata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu doua feluri de faina,seminte de floarea soarelui si chimen