Chifle cu masline

de Bucataras Medi in Piine, 20 Noi 2013 | 4433 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita cu zahar
  • 1,5 lingurita cu sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • Mai avem nevoie:
  • 200 g masline fara samburi
  • ulei pentru uns tava
  • 1 ou pentru uns chiflele
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu masline:

 

Punem faina intr-un vas  si o amestecam cu zaharul si sarea.
Facem o gaura in mijloc si adaugam  uleiul si drojdia pe care o faramitam usor cu mana.
Turnam usor apa .Framantam.bine aluatul pana cand acesta se desprinde usor de pe mână si e usor elasticAcoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit,la cald, timp de circa 30 min. dupa care ne ungem pe maini cu ulei si "confectionam" 11 bilute (atatea mi-au rezultat) pe care le lasam la crescut ,la cald circa 15-20 min.Infainam masa de lucru si cu ajutorul sucutorului intindem fiecare biluta in parte.Impartim maslinele in 11 parti si punem apoi in mijlocul fiecarei bucati de aluat in parte cate o granajoara.Formam bilute.Batem bine un ou si ungem cu ajutorul unei pensule fiecare chifla in parte.
Asezam chiflele intr-o tava unsa cu unt si captusita cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana acestea sunt bine facute si frumos rumenite.(circa 20 min). Scoatem tava din cuptor si pentru a se mentine proaspete le acoperim cu un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Miha 1

21.11.2013, 08:54

Medi, eu zic sa iei tava aia cu chifle si sa vii la mine, ca uite la uratele astea cum rad...

MIUTA 1

21.11.2013, 20:23

mamaieelena 1

22.11.2013, 09:49

bune chifle

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chifle de hamburger