Paine de casa

de mihaelar63 in Piine, 25 Mai 2020 | 277 vizualizari

 

 Ce poate fi mai bun , decat sa oferi familiei paine preparata in casa ? Paine buna , sanatoasa , fara coloranti si amelioratori de gust . Mereu sunt uimita ce poti obtine doar cu faina , apa si drojdie . De  obicei imi plac painile dreptunghiulare pentru ca se pot felia mai usor . De data aceasta pentru obtinerea unei paini rotunde am folosit o forma de tort cu pereti detasabili .
,, aluaturi de casa "

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba tip 650
  • 320 ml apa calduta
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri mix seminte
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:


  1. Se prepara o maia din 100 gr apa calduta, drojdia farmitata, 2 linguri faina si zahar. Zaharul ajuta la dospire.

  2. Amestecati si lasati sa se activeze drojdia .

  3. Veti vedea ca a inceput dospirea cand maiaua a inceput sa faca bule .

  4. Faina alba se pune intr-un castron impreuna cu sarea .

  5. Se face o adancitura in mijlocul fainii in care se pune maiaua ce a inceput sa dospeasca .

  6. Framantati amestecand faina cu maia adugand uleiul si restul apei caldute .

  7. Cand amestecul s-a omogenizat si este usor elastic se acopera cu folie ,se lasa la dospit la loc caldut cam 30 minute pana isi dubleaza cantitatea .

  8. De obicei eu pun aluatul sa dospeasca la cuptor , la temperatura de 60 grade Celsius .

  9. Se framanta usor aluatul si se rastoarna in forma de tort cu pereti detasabili unsa cu ulei .

  10. Presarati pe deasupra mixul de seminte pentru un aspect frumos .

  11. Se mai lasa la dospit sa creasca timp de 20-30 minute .

  12. Puneti la copt[ cuptorul sa fie preincalzit]la 220 grade celsius pentru primele 15 minute , dupa care urmatoarele 30 se reduce temperatura la 180 crade .

  13. Paiinea frumos rumenita se scoate din forma si se lasa la racit pe un gratar de inox .

  14. Aceasta ajuta la pastrarea unei coji crocante . In cazul in care lasati sa se raceasca paine a in forma s-ar putea sa aveti coaja de jos , Transpirata , umeda .


Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Painea frumos rumenita se scoate din forma si se lasa la racit pe un gratar de inox .

2

Aceasta ajuta la pastrarea unei coji crocante .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

26.05.2020, 22:47

Cristina , asa-i ca deja ai pus de paine ?

Rocsi 1

27.05.2020, 20:46

Iar ne-ai adus o paine grozava!

dantes 1

30.05.2020, 16:32

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

4754 puncte

Constelatialeu

4145 puncte

Rocsi

3806 puncte

mihaelar63

3153 puncte

RODIMUR

3020 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beijos de Mulata
  • 09

    J

  • 10

    V

  • 11

    S

  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Painici impletite, pufoase, cu lapte