Paine de casa aromata

de Valclaudia in Piine, 20 Noi 2014 | 5290 vizualizari

 

o bunatate de paine

 

INGREDIENTE

  • 350 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 200 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar tos
  • 1/2 lingurita sare
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1/2 pachetel drojdie proaspata
  • 2 linguri seminte de susan
  • 1 lingura verdeturi uscate (dupa preferinta si gust)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa aromata:

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul pana devine drojdia lichida.

Adaugam apa calduta,semintele de susan, verdeata uscata si faina si framantam un aluat elastic. La final adaugam uleiul si acoperim aluatul cu un prosop uscat.

Lasam aluatul o ora la dospit.

Dupa ce aluatul a dospit il framantam 2-3 minute pe masa de lucru infainata, apoi asezam aluatul in tava sau intr-o forma termorezistenta,il mai lasam 30 minute la dospit in loc ferit de curenti.

Preincalzim intre timp cuptorul la 180 grade.

Crestam aluatul cu un cutit ascutit si dam painica la cuptor pentru 35-40 minute.

Coacem painea folosind functia de coacere cu ventilatie si asezam pe tot parcursul coacerii un vas cu apa la ultimul nivel al cuptorului.

Scoatem painea rumenita din cuptor, o acoperim cu un servet de bucatarie pana se raceste, apoi putem servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa aromata" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine si chifle cu lapte acru si seminte - Gustul si forma painii