Paine de casa ca la bunica la vatra

de brunetica in Piine, 20 Oct 2011 | 4718 vizualizari

 

Toata lumea stie sa faca paine de casa, dar amintirea painii facute la tara de bunica la vatra nu se uita niciodata. Iar aroma painii calde abia scoasa din cuptor . iamiami delicios

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. faina alba pentru paine ,
  • 50 g. drojdie de bere , 
  • sare ,
  • apa , 
  • ulei , 
  • 2 lingurite de zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa ca la bunica la vatra:

Prima data cernem faina si adaugam o lingurita de sare, dar mare atentie daca folosim faina pentru paine, de obicei are sare atunci nu mai punem noi sare.


Intr-un castronel dizolvam drojdia cu cele 2 lingurite de zahar si un pic de apa calda cam 30-40 grade, nu mai calda sa nu oparim drojdia. Punem drojdia dizolvata peste faina si incepem sa amestecam ingredientele, mai adaugam apa si ne apucam sa framantam aluatul cu un mixer sau cu mainile, din care sa rezulte un aluat moale ca cel de cozonac. Adaugam ulei si ne apucam sa il framantam cam 15-20 minunte. Aluatul de ce este mai bine framantat iese mai bun. Daca incepe sa faca bule de aer atunci inseamna ca este gata. Il lasam la dospit intr-un loc cald si il acoperim cu un prosop de bucatarie, pana isi dubleaza volumul.


Cand aluatul si-a dublat cantitatea incepem sa modelam painile si le asezam in tavi unse cu ulei si mai lasam vreo 15-20 minunte la crescut aluatul si in tavi. Cuptorul trebuie sa fie incalzit.


Cand painile noastre au crescut in tavi , punem la cuptor si lasam la copt pentru 30-40 de minunte. Pofta buna !!!!!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa ca la bunica la vatra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

brunetica 1

22.10.2011, 07:58

mirela si mult mai sanatoasa decat cea cumparata

gaby_gabytza 1

12.01.2012, 09:43

o sa fac si eu azi arata atat de bine

brunetica 1

12.01.2012, 13:54

multumsc draga Gabytza

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornuri fragede pentru un mic dejun delicios