Paine de casa cu busuioc si masline naturale by AlexTeacher

de AlexTeacher in Piine, 17 Iun 2015 | 722 vizualizari

 

De cand ai facut prima data paine de casa poti spune ca te-ai indragostit. Singurul impediment care sta intre tine si aceasta minunatie este timpul. De indata ce-l pui la locul lui si constientizezi ca nu trebuie sa-ti desfasori neaparat viata pe fast forward ca sa fii fericit, te poti dedica si activitatilor de acest gen.
Sper sa faci reteta pe care ti-o prezint mai jos. Te va impresiona cu adevarat !

 

INGREDIENTE

    • Faina alba (calitativa) – 900 g
    • Faina integrala – 200 g
    • Apa calduta – 600 ml
    • Drojdie proaspata – 40 g
    • Zahar – 1 varf de cutit
    • Masline naturale – 200 g
    • Busuioc proaspat – 1/2 casoleta
    • Ulei cu infuzie de trufe – 1 lingurita
    • Ulei de masline – 50 ml
    • Galbenus de ou – 2 buc
    • Susan – 2 lingurite
    • Seminte de in – 1 lingurita
    • Sare – 1 lingurita
    • Sare de Himalaya – 1 lingurita
    *Extra faina pentru framantat – 50 g – 100 g
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu busuioc si masline naturale by AlexTeacher:

  • Cerneti ambele tipuri de faina si amestecati-le intr-un bol incapator;

  • Dizolvati drojdia in apa calduta, adaugati zaharul si amestecati bine – lasati-o cca 10 min la temperatura camerei;

  • Scoateti samburii maslinelor si tocati-le marunt;

  • Tocati frunzele de busuioc;

  • Adaugati compozitia lichida impreuna cu cele doua tipuri de ulei in vasul malaxorului (puteti framanta aceasta paine si de mana - tot ceea ce trebuie sa faceti este sa incorporati treptat ingredientele lichide peste cele solide);

  • Montati carligul sau dispozitivul pentru plamadit si porniti aparatul pe viteza mica si incepeti sa adaugati faina treptat;

  • Adaugati apoi maslinele si busuiocul tocat;

  • Framantati cca 8 min (2 minute pe viteza mica, 6 min pe viteza medie);

  • Pudrati coca cu putina faina si asezati-o intr-un bol incapator, acoperita cu un prosop, la caldura pentru a se dospi;

  • Lasati-o cca 60 min;

  • Odata dospita, pudrati-o cu putina faina si modelati-o in 2 cantitati egale;

  • Asezati-le intr-o tava, pe hartie de copt, cu o distanta considerabila intre ele;

  • Crestati-le usor cu un cutit si ungeti-le cu galbenusurile de ou;

  • Adaugati seminte de susan, seminte de in si sare de Himalaya pe deasupra;

  • Introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 190 de grade pentru 40-45 min;

  • Faceti testul cu scobitoarea sa vedeti daca sunt coapte;

  • Lasati-le la odihnit pe un tocator de lemn, acoperite cu un prosop, pentru cca 2-3 ore inainte de a le taia;

    Pofta buna ! 

     

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu busuioc si masline naturale by AlexTeacher" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Panacris 1

18.06.2015, 11:56

Multumesc pentru lamuriri Alex!

poa 1

19.06.2015, 09:05

Ce bine arata!

Bya Ralu 1

19.06.2015, 10:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!