Paine de casa cu busuioc si masline naturale by AlexTeacher

de AlexTeacher in Piine, 17 Iun 2015 | 859 vizualizari

 

De cand ai facut prima data paine de casa poti spune ca te-ai indragostit. Singurul impediment care sta intre tine si aceasta minunatie este timpul. De indata ce-l pui la locul lui si constientizezi ca nu trebuie sa-ti desfasori neaparat viata pe fast forward ca sa fii fericit, te poti dedica si activitatilor de acest gen.
Sper sa faci reteta pe care ti-o prezint mai jos. Te va impresiona cu adevarat !

 

INGREDIENTE

    • Faina alba (calitativa) – 900 g
    • Faina integrala – 200 g
    • Apa calduta – 600 ml
    • Drojdie proaspata – 40 g
    • Zahar – 1 varf de cutit
    • Masline naturale – 200 g
    • Busuioc proaspat – 1/2 casoleta
    • Ulei cu infuzie de trufe – 1 lingurita
    • Ulei de masline – 50 ml
    • Galbenus de ou – 2 buc
    • Susan – 2 lingurite
    • Seminte de in – 1 lingurita
    • Sare – 1 lingurita
    • Sare de Himalaya – 1 lingurita
    *Extra faina pentru framantat – 50 g – 100 g
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu busuioc si masline naturale by AlexTeacher:



  • Cerneti ambele tipuri de faina si amestecati-le intr-un bol incapator;




  • Dizolvati drojdia in apa calduta, adaugati zaharul si amestecati bine – lasati-o cca 10 min la temperatura camerei;




  • Scoateti samburii maslinelor si tocati-le marunt;




  • Tocati frunzele de busuioc;




  • Adaugati compozitia lichida impreuna cu cele doua tipuri de ulei in vasul malaxorului (puteti framanta aceasta paine si de mana - tot ceea ce trebuie sa faceti este sa incorporati treptat ingredientele lichide peste cele solide);




  • Montati carligul sau dispozitivul pentru plamadit si porniti aparatul pe viteza mica si incepeti sa adaugati faina treptat;




  • Adaugati apoi maslinele si busuiocul tocat;




  • Framantati cca 8 min (2 minute pe viteza mica, 6 min pe viteza medie);




  • Pudrati coca cu putina faina si asezati-o intr-un bol incapator, acoperita cu un prosop, la caldura pentru a se dospi;




  • Lasati-o cca 60 min;




  • Odata dospita, pudrati-o cu putina faina si modelati-o in 2 cantitati egale;




  • Asezati-le intr-o tava, pe hartie de copt, cu o distanta considerabila intre ele;




  • Crestati-le usor cu un cutit si ungeti-le cu galbenusurile de ou;




  • Adaugati seminte de susan, seminte de in si sare de Himalaya pe deasupra;




  • Introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 190 de grade pentru 40-45 min;




  • Faceti testul cu scobitoarea sa vedeti daca sunt coapte;




  • Lasati-le la odihnit pe un tocator de lemn, acoperite cu un prosop, pentru cca 2-3 ore inainte de a le taia;


    Pofta buna !




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu busuioc si masline naturale by AlexTeacher" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Panacris 1

18.06.2015, 11:56

Multumesc pentru lamuriri Alex!

poa 1

19.06.2015, 09:05

Ce bine arata!

Bya Ralu 1

19.06.2015, 10:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Turte