Paine de casa cu cartofi

de MIUTA in Piine, 10 Feb 2012 | 11793 vizualizari

 

Cartoful pus in aluaturi le face foarte pufoase,gustoase si le pastreaza timp indelungat proaspete.Aceasta reteta mi se pare una dintre cele mai bune retete de paine.
Va recomand sa incercati aceasta reteta si o sa serviti cea mai buna si mai sanatoasa paine!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina 000
  • 2 cuburi drojdie proaspata
  • 3 cartofi potriviti fierti in coaja si curatati
  • sare
  • o lingura zahar brun
  • ulei
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu cartofi:

Se pune faina in vasul in care vom framanta.

Intr-o cana se pune apa calduta,zaharul si drojdia.Se amesteca cu o lingurita pana se dizolva drojdia.

Se face o scobitura in mijlocul fainii si se pune acolo apa cu drojdia.

Se amesteca cu putina faina si se lasa maiaua 20 minute la dospit.

Intre timp dam cartofii fierti pe razatoare sau ii sfaramam piure.

Dupa ce a dospit maiaua se pun cartofii,sare si se framanta cu apa calduta pana obtinem un aluat suplu.Se framanta cel putin 20 minute.

La sfarsit adaugam 50 ml de ulei caldut si framantam iar inca 5 minute.

Lasam aluatul la dospit 40 minute.

Dupa ce a dospit se imparte in doua tavi care au fost pregatite pentru cuptor(unse cu ulei si presarate cu faina).

Se mai lasa inca 20 minute la crescut in tava.

Se ung cu galbenus amestecat cu 2 linguri de lapte.

Daca preferati se pot pune deasupra si seminte de in,floarea soarelui,susan si mac.

Se pune in cuptor pentru inceput la foc mare 15 minute,apoi se lasa la foc potrivit inca 50 minute.

Cand se scoate din cuptor se stropeste cu apa rece si se infasoara in prosop curat de bucatarie.

E foarte,foarte buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

nadina73 1

15.02.2012, 22:24

cea mai buna paine?cea cu cartofi,super pufoasa

MIUTA 1

15.02.2012, 22:45

Multumesc Mihaelar!

MIUTA 1

15.02.2012, 22:47

Nadina astazi am facut iar paine cu cartofi.Am luat aluat de paine si am facut placinte cu branza.Au fost de vis,foarte bune.
Multumesc Nadina!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu drojdie naturala