Paine de casa cu faina integrala si ulei de masline

de RuxyRux in Piine, 21 Feb 2011 | 3901 vizualizari

 

O painica frumoasa si tare gustoasa, cu o aroma exceptionala de ulei de masline...By Ruxy!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina integrala
  • 600 ml apa calduta ( plus 50 ml)
  • 1/2 cana ulei( 100 ml)
  • 3 linguri drojdie
  • 2 lingurite si jumatate de sare
  • 2 lingurite zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu faina integrala si ulei de masline:

Facem din toate ingredientele, un aluat de paine elastic si numai bun de framantat( maxim zece minute). Este posibil sa mai aveti nevoie de cei 50 ml de apa in plus sau nu, framantati si puneti cate putina. Lasam o ora la crescut la loc cald acoperit cu un servet( eu las lanaga aragaz cu focul deschis la minim). Dupa o ora, impartim aluatul in doua si mai framantam bucatile doua minute. Una din bucati o facem sul si o asezam in tava de copt. Cealalta bucata o impartim in doua. Din jumatate facem trei suluri pe care le impletim si asezam impletitura deasupra peste sulul de aluat in tava pe mijloc. Din cealata jumatate facem 8 bilute pe care le asezam lateral patru si patru. Lasam sa creasca pana ajunge in marginea tavii.


Vom avea o painica frumoasa si foarte decorativa. O dam la cuptor la 200 grade pentru 45-50 de min in functie de cuptor. O taiem numai cand este perfect rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu faina integrala si ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

mena29 1

22.02.2011, 10:08

Ce painica buna am gasit eu aici

RuxyRux 1

22.02.2011, 10:29

Mena iubita mea multumesc de vizita deosebita

adry88 1

20.05.2011, 18:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine cu tarate si seminte de in