Paine de casa cu iaurt

de merisor in Piine, 27 Dec 2012 | 8984 vizualizari

 

Mama face foarte des aluatul de paine cu iaurt si iese asa pufoasa ! Si a mea a iesit intocmai.

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa
  • 350 ml iaurt de tara(lapte prins)
  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu iaurt:

Punem apa cu sarea la incalzit


Intr-un bol frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere.


Punem apa calduta si o mana de faina.


Rezulta o maia de consistenta unei smantani mai subtire.


Acoperim si lasam la crescut 10-15 minute pana isi dubleaza volumul, dupa care turnam peste ea iaurtul tinut la temperatura camerei. Amestecam bine si incepem sa punem faina putin cate putin si la fel uleiul. Framantam aluatul il acoperim si lasam la dospit cam 20 de minute, apoi formam niste mingiute pe care le asezam in forma rotunda detasabila.


Acoperim din nou si mai lasam la crescut 15-20 minute.


Ungem deasupra cu putin ulei si dam la cuptor pentru 40 minute la 200 grade.


Eu am pus aluat si in doua forme cosulet, pe care le-am introdus in cuptor in acelasi timp cu paine, dar le-am scos cam dupa 25 minute.


Iese o paine foarte pufoasa datorita iaurtului de tara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

xana 1

09.09.2013, 22:45

Wow! La favorite cu ea! Nu am facut niciodata paine in casa si cred ca asta o sa fie prima

nilgun 1

10.09.2013, 20:43

super idee

mena29 1

10.09.2013, 20:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine rapida cu iaurt