Paine de secara

de Ksenya in Piine, 23 Iun 2015 | 2502 vizualizari

 

Am revenit cu reteta pentru paine de secara. Desi se cere multa rabdare si timp,rezultatul este unul fenomenal.Apoi tot ce este greu de obtinut este mereu mai bun. :)
Este foarte foarte buna painea ,reteta este cea originala din Rusia dupa STAS.
Atentie !Trebuie respectat gramajul intocmai.

 

INGREDIENTE

  • Activam maiaua - starter cu
  • 4 linguri de maia vezi reteta : : http://www.bucataras.ro/retete/maia-de-secara-starter-71199.html
  • 375 ml apa izvor/fantana
  • 220 g faina de secara
  • Pentru aluatul pentru o paine avem nevoie de:
  • 250 ml apa izvor/fantana
  • 520 g faina de secara
  • 1 1/2 lingurita de sare de mare
  • seminte floarea soarelui (optional)
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de secara:

Maiaua- starter o amestecam cu apa ,apoi treptat adaugam faina acoperim cu un prosop si lasam la temperatura camerei 12 ore. Eu am activat-o seara, pana a 2-a zi.


Atentie! Recipientul trebuie sa fie incapator de 2 litri,va creste si va da pe afara daca este prea mic.


A doua zi avem dospeala gata .Are un miros placut usor spre acru.



Pregatim masina de facut paine.


Amestecam sarea cu apa, o dizolvam bine ,turnam in cuva masinii ,adaugam dospeala ,adaugam semintele de floarea soarelui daca este cazul apoi faina,introducem cuva in masina si selectam programul pentru paine.


Cu o paleta de silicon verificam daca s-au amestecat bine toate ingridientele.Nivelam suprafata ii dam o forma si lasam masina sa-si faca treaba,dupa terminarea programului,scoatem painea din cuva si o acoperim cu un prosop,painea este buna abea a 2-a zi. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Painea de secara nu se usuca ca celelalte paini si isi pastreaza calitatile sale nutritive.

2

Painea de secara are foarte putine calorii

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de secara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Ksenya 1

11.08.2015, 09:06

Bya,Andreea

Ela68 1

13.05.2016, 13:07

ma inspira, am s-o incerc

navidad_2017 1

04.01.2017, 03:33

N-am avut curaj sa fac paine (asa cum n-am avut inca curaj sa fac cozonac!), dar oare gustul e acelasi ca la painea "Borodinskaya"?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mini franzelute cu lapte si unt
  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

RETETA RECOMANDATA
Chifle aromate