Paine de secara

de Ksenya in Piine, 23 Iun 2015 | 1101 vizualizari

 

Am revenit cu reteta pentru paine de secara. Desi se cere multa rabdare si timp,rezultatul este unul fenomenal.Apoi tot ce este greu de obtinut este mereu mai bun. :)
Este foarte foarte buna painea ,reteta este cea originala din Rusia dupa STAS.
Atentie !Trebuie respectat gramajul intocmai.

 

INGREDIENTE

  • Activam maiaua - starter cu
  • 4 linguri de maia vezi reteta : : http://www.bucataras.ro/retete/maia-de-secara-starter-71199.html
  • 375 ml apa izvor/fantana
  • 220 g faina de secara
  • Pentru aluatul pentru o paine avem nevoie de:
  • 250 ml apa izvor/fantana
  • 520 g faina de secara
  • 1 1/2 lingurita de sare de mare
  • seminte floarea soarelui (optional)
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de secara:

Maiaua- starter o amestecam cu apa ,apoi treptat adaugam faina acoperim cu un prosop si lasam la temperatura camerei 12 ore. Eu am activat-o seara, pana a 2-a zi.


Atentie! Recipientul trebuie sa fie incapator de 2 litri,va creste si va da pe afara daca este prea mic.


A doua zi avem dospeala gata .Are un miros placut usor spre acru.



Pregatim masina de facut paine.


Amestecam sarea cu apa, o dizolvam bine ,turnam in cuva masinii ,adaugam dospeala ,adaugam semintele de floarea soarelui daca este cazul apoi faina,introducem cuva in masina si selectam programul pentru paine.


Cu o paleta de silicon verificam daca s-au amestecat bine toate ingridientele.Nivelam suprafata ii dam o forma si lasam masina sa-si faca treaba,dupa terminarea programului,scoatem painea din cuva si o acoperim cu un prosop,painea este buna abea a 2-a zi. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Painea de secara nu se usuca ca celelalte paini si isi pastreaza calitatile sale nutritive.

2

Painea de secara are foarte putine calorii

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de secara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Ksenya 1

11.08.2015, 09:06

Bya,Andreea

Ela68 1

13.05.2016, 13:07

ma inspira, am s-o incerc

navidad_2017 1

04.01.2017, 03:33

N-am avut curaj sa fac paine (asa cum n-am avut inca curaj sa fac cozonac!), dar oare gustul e acelasi ca la painea "Borodinskaya"?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Paine din faina integrala de ovaz cu masline