Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Am revenit cu reteta pentru paine de secara. Desi se cere multa rabdare si timp,rezultatul este unul fenomenal.Apoi tot ce este greu de obtinut este mereu mai bun. :)
Este foarte foarte buna painea ,reteta este cea originala din Rusia dupa STAS.
Atentie !Trebuie respectat gramajul intocmai.
Maiaua- starter o amestecam cu apa ,apoi treptat adaugam faina acoperim cu un prosop si lasam la temperatura camerei 12 ore. Eu am activat-o seara, pana a 2-a zi.
Atentie! Recipientul trebuie sa fie incapator de 2 litri,va creste si va da pe afara daca este prea mic.
A doua zi avem dospeala gata .Are un miros placut usor spre acru.
Pregatim masina de facut paine.
Amestecam sarea cu apa, o dizolvam bine ,turnam in cuva masinii ,adaugam dospeala ,adaugam semintele de floarea soarelui daca este cazul apoi faina,introducem cuva in masina si selectam programul pentru paine.
Cu o paleta de silicon verificam daca s-au amestecat bine toate ingridientele.Nivelam suprafata ii dam o forma si lasam masina sa-si faca treaba,dupa terminarea programului,scoatem painea din cuva si o acoperim cu un prosop,painea este buna abea a 2-a zi. Pofta buna!
1
Painea de secara nu se usuca ca celelalte paini si isi pastreaza calitatile sale nutritive.
2
Painea de secara are foarte putine calorii
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult