Paine de Spania cu banane caramelizate

de epurasha2bb in Prajituri, 31 Mar 2010 | 2770 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 lingurita miere
  • 1 praf de copt (optional)
  • 1 banana
  • 3 linguri de zahar
  • cativa stropi de rom
  • pt.decor
  • 2 linguri smantana,
  • 1 lingurita miere
  • 4 nuci 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de Spania cu banane caramelizate:

Se bat ouale impreuna cu zaharul si mierea la viteza mare timp de 20 de minute continuu in robot.Trebuie sa-si mareasca volumul cam de 4 ori fata de cel initial.


(Daca nu aveti atata timp puteti scurta putin timpul si adaugati un praf de copt in faina insa asta va cauza un aspect mai ''deluros ''la suprafata.Eu am facut asa oricum pentru ca am decorat Painea de Spania cu banane deasupra.)


Apoi adaugati faina amestecata cu praful de copt in ploaie amestecand cu o lingura nemetalica sau un tel de plastic, usor, de jos in sus.Apoi ungeti tava rotunda cu margine detasabila cu unt si turnati cu grija compozitia, niveland cu lingura la final.Bagati la cuptorul preincins si lasati cel putin 15-20 minute fara sa deschideti deloc usa cuptorului.Apoi verificati cu scobitoarea daca e coapta si nu o scoateti direct afara , lasati inca in cuptor dar cu usa intredeschisa sa se raceasca.Apoi Pregatim smanatana cu miere si cu miezul de nuca pisat.Se bat cu un blender de mana oana aobtinem o crema dulce cu gust de nuci.Apoi pregatim caramelul pt.banane-punem in tigaiezaharul la topit, si cand devine maronu adaugam rondele oblice si taiate prin doua de banana.Amestecam usor si scoatem pe o farfurie rece de portelan.Apoi incepem decorarea.Ungem suprafata cu crema cu nuci si apoi asezam din loc in loc bananele caramelizate .Este delicios langa o canuta de ceai sau cafea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de Spania cu banane caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

danis 1

02.04.2010, 00:52

epurasha sincer nu asa ma vrut sa para ci asa am apasat gresit scuze ,arata foarte bine

epurasha2bb 1

02.04.2010, 10:29

mersi Danis!

adry88 1

18.05.2011, 21:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu banane