Pandispan cu visine

de robert_badica in Prajituri, 20 Iul 2015 | 615 vizualizari

 

Pufos si gustos! Sa faceti si voi ,ca nu e greu deloc! :)))

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. visine(fara samburi)
  • 6 oua;
  • 6 linguri faina;
  • 6 linguri zahar;
  • coaja de la o lamaie;
  • un praf de sare
  • Pentru decor:
  • zahar pudra.
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu visine:

 

Incepem prin a scoate samburii visinelor si lasam visinele de o parte. Separam ouale si punem galbenusul intr-un bol, iar albusul intr-un alt bol. Peste albus adaugam zaharul si batem pana obtinem o spuma tare sau pana cand raman moturii pe palete mixerului. Galbenusurile le frecam cu un praf de sare pentru a le intensifica culoarea. Adaugam peste albusurile batute cu zaharul galbenusurile si mai mixam putin, cat sa le incorparam. Cu o spatula incorporam in spuma faina si coaja de lamaie. Tapetam o tava cu foaie de copt sau cu ulei si faina si turnam compozitia. Deasupra asezam visinele (daca vreti le puteti da prin putina faina, eu nu am procedat asa). Coacem pandispanul circa 25-35 de minute la foc mic spre mediu. Nu deschideti cuptorul in primele 15 minute! Dupa ce s-a racit portionam si pudram cu zahar.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Se pot pune si alte fructe de sezon sau congelate

RETETA IN IMAGINI

Pandispan cu visine-0
Pandispan cu visine-1
Pandispan cu visine-2
Pandispan cu visine-3
Pandispan cu visine-4
Pandispan cu visine-5
Pandispan cu visine-6
Pandispan cu visine-7

COMENTARII (12)

robert_badica

robert_badica 1

20.07.2015, 20:52

Rocsi

Rocsi 1

21.07.2015, 20:10

Ce mult imi place!

mirela0911

mirela0911 1

22.07.2015, 14:48

Ce pufoasa e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!