Paine dietetica

de krinakrina in Piine, 31 Dec 2011 | 15051 vizualizari

 

Este de doua ori dietetica, intai pentru ca este fara sare si apoi pentru ca ea contine muuuulte fibre, fiind facuta din faina integrala 100%. Este buna in dietele de slabit, dar si atunci cand avem recomandare de la medic sa nu consumam sare (hipertensiune, boli de rinichi, tratament cortizonic). Dar cel mai bun lucru este ca dupa a doua felie, veti simti ca v-ati saturat...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina integrala
  • 180 ml apa
  • 3,5 gr drojdie deshidratata (jumatate de pachet de 7 gr)
  • 1 lingurita de ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine dietetica:

Din cantitatile date va iesi o paine de 400 de grame.

Apa se incalzeste usor. Intr-un vas se amesteca faina, drojdia si apa pana se formeaza o sfera. La inceput amestecati cu o paleta, iar spre final cu mana. Aluatul trebuie sa fie elastic, dar sa nu se lipeasca de mana. Dupa ce ati format bila, puneti uleiul pe fundul vasului si dati bila prin ulei pe toate partile.

Se acopera vasul, pentru a feri aluatul de curenti, si se pune la dospit intr-un loc cald pentru o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Se pregateste vasul de pus la cuptor ungandu-l cu ulei si tapetandu-l cu faina (sau puneti hartie de copt).

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se apasa cu mana ca sa iasa aerul din el, usor, apoi se framanta usor cu mainile, se intinde, se ruleaza si se asaza in forma dorita.

Se pune din nou la dospit, acoperit, intr-un loc cald, pentru inca o ora, sau pana cand isi dubleaza din nou volumul.

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Cand aluatul si-a dublat volumul si cuptorul si-a atins temperatura, se pune usor in cuptor, ca sa nu iasa aerul din el.

Se coace 25-30 minute si se face testul cu scobitoarea. Se scoate din forma, se pune pe un gratar sa se raceasca. Daca pe spate suna a gol cand o bateti, e de bine...

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine dietetica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

02.01.2012, 01:18


La multi ani!

Lau 1

03.01.2012, 14:20

la multi ani

krinakrina 1

03.01.2012, 23:47

2012 sa va fie ca cea mai buna prajitura din lume!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Paine irlandeza( irish bread)