Pâine din făină albă de grâu şi secară, fără frământare

de DinDragostePentruGatit in Piine, 9 Feb 2013 | 2343 vizualizari

 

Un alt tip de pâine fără frământare, din făină albă de grâu şi de secară, cu tărâţe de grâu şi seminte de in.

 

INGREDIENTE

  • 370 g făină albă de grâu;
  • 220 g făină de secară;
  • 2 lg tărâţe de grâu;
  • 2 lg seminţe de in;
  • 25 g drojdie proaspătă;
  • 3 lg ulei de măsline;
  • 500 mL apă caldă;
  • 1 lg rasă de zahăr;
  • 1 lgţ cu vârf sare.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine din făină albă de grâu şi secară, fără frământare:

Se cântăresc tipurile de făină. Se amestecă cu tărâţa de grâu şi seminţele de in.


Se pregăteşte maiaua:


- drojdia se aduce în stare fluidă cu puţină apă călduţă, o lg zahăr şi 2-3 lg făină - se obţine o pastă de consistenţa smântânii; apa şi făina se iau din cantităţile iniţiale.


- se pune maiaua la loc cald, fără curenţi de aer rece, pentru circa 10 minute, în acest timp îşi măreşte volumul vizibil.


Peste amestecul de făină şi seminţe, se toarnă maiaua, sa adaugă sarea şi uleiul de măsline. Se amestecă cu o lingură, se toarnă apa calduţă, câte puţin.


Se obţine un aluat lipicios.


Se pune în vasul ce urmează a fi pus în cuptor se presară făină albă de grâu deasupra, se acoperă cu un şervet curat şi se pune la loc cald, pentru circa 2 ore.


După acest timp, se pune tava în cuptor, pentru 35-40 minute, la 170 grade Celsius.


Pâinea se taie după ce s-a răcit complet.


Spor la brutărit!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine din făină albă de grâu şi secară, fără frământare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

diaconta 1

09.02.2013, 22:18

cat de bine arata si crusta e asa tentanta

DinDragostePentruGatit 1

09.02.2013, 23:43

, Dia.
Vrei sa mai continui?

RuxyRux 1

09.02.2013, 23:49

Si frumoasa si gustoasa...si bine crescuta...iubesc painea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine fara framantare