Paine englezeasca de casa

de RuxyRux in Piine, 13 Noi 2010 | 3355 vizualizari

 

O paine cu un aspect deosebit....si atat de gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 675 gr faina alba/ sau 6 cani
  • 10 gr/ 2 lingurite sare
  • 20 gr drojdie proaspata/ sau 7 gr uscata
  • 400 ml apa-1 cana mareee( se pune usurel)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine englezeasca de casa:

Se cerne faina se adauga sarea se face o gaura in mijloc.

Se incalzeste apa, se dizolva drojdia in putina apa si apoi se adauga peste faina. Se toarna si restul de apa. Se framanta in jur de zece minute sa se lege aluatul. Dupa zece minute devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Se unge o folie cu ulei se pune deasupra aluatului si se lasa la crescut o ora la loc caldut.



cand este gata crescut, se mai framanta doua trei minute, presarand putina faina, se rupe un sfert si se modeleaza o mingiuta mai mica. ce ramane se modeleaza sub forma unei mingii mai mari. Se aseaza pe o tava infainata si se acopera cu un bol, se mai lasa inca o jumatate de ora la crescut.



Mingiuta mai mare se aseaza la baza se aplatizeaza putin. se taie in forma de cruce, se stropeste cu putina apa. Se pune deasupra mingiuta mai mare, se face o gaura cu mana in mijlocul ei pana spre baza. se acopera cu o folie unsa cu ulei si se mai lasa zece minute. Dupa ce timpul a trecut, se presara cu faina si se taie de jur imprejur cu cutitul( se fac crestaturi)...Se da la cuptorul incins intre timp la 220 grade sau treapta maxima...si se lasa 35/40 de minute....E o painica delicioasa si cu aspect deosebit.



( reteta din cartea " Retete delicioase pentru prepararea painii" aparuta la Editura Aquila)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine englezeasca de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

raluxas 1

23.11.2010, 18:26

voi incerca si eu....are o forma aparte

RuxyRux 1

23.11.2010, 18:42

E chiar deosebita....

Ligia Bxl 1

09.02.2011, 21:52

fara cuvinte o frumusete ce bine a crescut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa