Focaccia cu masline

de LadyCrs in Piine, 14 Noi 2012 | 1765 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 2 lingurite zahar
  • o lingurita sare
  • un pliculet drojdie uscata
  • o lingura de ulei
  • 150 g masline feliate fara samburi
  • o lingurita oregano
  • o lingurita busuioc
  • o lingurita rozmarin
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu masline:

Punem la foc zaharul cu apa si sarea si lasam pana devine calduta. Punem plicul de drojdie intr-un vas si amestecam cu apa; lasam deoparte 10 minute pentru a se activa drojdia.


Intr-un bol cernem faina si facem o gaurica in mijloc...unde vom turna maiaua; adaugam si lingura de ulei ( de preferabil de masline..insa surpriza nu mai aveam si am folosit ulei de floarea soarelui) si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic care nu se lipeste. Lasam aluatul acoperit la dospit corca o ora intr-un loc caldut.


Dupa ce acesta a crescut punem putina faina pe suprafata de lucru si intindem cu ajutorul sucitorului si punem maslinele ( din care vom mai pastra cateva pentru garnisit) si condimentele.


Impaturim aluatul ( astfel incat compozitia sa ramana in centru) si framantam bine de tot astfel incat umplutura sa se distribuie uniform in tot aluatul.


Intindem luatul obtinut intr-o tava rotunda, dreptunghiulara, patrata pe care am uns-o cu putin ulei si il uniformizam pe toata suprafata si mai lasam la dospit 20 de minute. Dupa cele 20 de minute cu ajutorul degetelor facem gaurele pe alocuri.Il mai lasam la dospit circa 15 minute.


Inainte de a introduce tava in cuptor turnam peste auat picaturi de ulei de masline, maslinele ramase si cateva prafuri de condimente.


Dam tava la cuptor pentru 20-25 de minute.


Mmmmm, ce frumos miroase!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

jolygina 1

14.11.2012, 22:50

vreau

mamaieelena 1

16.11.2012, 15:35

bun,bun

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 11:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Focaccia la tigaie