Paine facuta in casa

de elena1988 in Piine, 4 Noi 2010 | 5801 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un cub de drojdie (25 gr)
  • o cana si jumatate de apa calda
  • sare
  • faina cat cuprinde
  • o punguta de susan
  • un ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine facuta in casa:

Se sfarama drojdia intr-un vas mai mare se adauga putina apa calda, un pic de faina si se face o maia, se lasa sa creasca putin, si se amesteca cu restul de apa si faina.



Trebuie sa iasa un aluat care sa nu se lipeasca de maini, si se framanta timp de 5 minute, se pune inapoi in vas se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, 1 ora sau 2.



Dupa ce a crescut se imparte aluatul in 2 parti, se pune putin ulei pe blat si incepeti sa impletiti painea cum vreti voi, dupa ce ati impletit painea se pune intr-o tava cu hartie de copt se unge cu ou batut si se presara susan deasupra, sau mac s-au ce vreti voi.



Se lasa la cuptor pana se rumeneste deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine facuta in casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

nadina73 1

05.11.2010, 00:32

si eu fac saptamanl de 2 ori paine daca nu de 3 ori

mariaana 1

06.12.2010, 12:27

foarte buna si satoasa

elena1988 1

25.02.2011, 19:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine cu faina alba si tarate de grau