Paine fara framantare

de adela_64 in Piine, 12 Dec 2014 | 8972 vizualizari

 

Am descoperit de curand aceasta reteta si m-am gandit s-o impartasesc cu voi ! Este ceva senzational, iese o paine parca e facuta in cuptorul de chirpici al bunicii!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. faina 000
  • 700 ml apa
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 lingurite sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine fara framantare:

Se pune faina intr-un castron incapator, drojdia se dizolva intr-un pahar cu o parte din cantitatea de apa si se toarna peste faina, se adauga si restul de apa, apoi sarea , se amesteca totul, se acopera cu un capac sau cu folie alimentara si se introduce totul in FRIGIDER ! Se lasa acolo pana a doua zi! Trebuie sa stea asa intre 7 si 24 de ore! Eu de regula fac seara aluatul si o coc a doua zi cand ma intorc de la serviciu. Este un aluat "molicios si lipicios", trebuie sa va ajutati de faina ca sa-l lucrati.

Va trebuie o oala mare de vreo 6 litri pentru aceasta cantitate de faina, din fonta, de tuci, de inox sau de pamant. Eu am una mare de pamant. E super! E oala mea preferata! O iubesc, o ador! In fine, lasand la o parte slabiciunile mele, acest oloi trebuie bagat in cuptor, musai trebuie sa aibe capac si se lasa la incins bine de tot la temperatura maxima. Operatiunea asta o faceti inainte de a scoate aluatul din frigider pentru ca dureaza vreo 20-30 de minute pana se incinge bine oala. Asa!

Dupa ce-am infipt oloiul in cuptor, scoatem dospitura din frigider, se infarineaza bine blatul de lucru, se rastoarna aluatul dospit, infarinati bine si palmele, pudrati cu faina si suprafata aluatului. Intindeti-l cu mainile in forma de dreptunghi, apoi impachetati in trei pe luncime, veti obtine un dreptunghi ingust si lung, iar lateralele le aduceti una peste alta. Oooof! Ati inteles ceva ?!

N-am facut poze la fazele-astea, dar va promit ca voi face zilele aceste, daca nu mai aveti rabdare gasiti modul de impachetare si pe youtube.

Intoarceti aluatul cu lateralele impachetate in jos, acoperiti cu un prosop si lasati asa vreo 20 de minute, timp in care se va incinge si oala. Soateti oala din cuptor CU MANUSI, ridicati capacul, puneti aluatul in oala fierbinte intorcandu-l din nou cu lateralele impachetate in sus, puneti capacul, bagati oloiul in cuptor, nu schimbati temperatura, se lasa vreo 40-50 de minute cu capac, apoi 10 fara capac. Veti avea in fata o paine senzatioanala! Nu va speriat de atata polologhie pentru ca procedeul este incredibil de simplu. Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

marcela1979 1

13.12.2014, 00:16

Gherca Daniela 1

13.12.2014, 00:29

mihaelar63 1

05.11.2016, 04:00

Ce frumoasa paine !!! Am pus reteta la favorite trebuie neaparat sa o prepar !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine fara framantare