Paine fara framantare

de adela_64 in Piine, 12 Dec 2014 | 3101 vizualizari

 

Am descoperit de curand aceasta reteta si m-am gandit s-o impartasesc cu voi ! Este ceva senzational, iese o paine parca e facuta in cuptorul de chirpici al bunicii!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. faina 000
  • 700 ml apa
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 lingurite sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine fara framantare:

Se pune faina intr-un castron incapator, drojdia se dizolva intr-un pahar cu o parte din cantitatea de apa si se toarna peste faina, se adauga si restul de apa, apoi sarea , se amesteca totul, se acopera cu un capac sau cu folie alimentara si se introduce totul in FRIGIDER ! Se lasa acolo pana a doua zi! Trebuie sa stea asa intre 7 si 24 de ore! Eu de regula fac seara aluatul si o coc a doua zi cand ma intorc de la serviciu. Este un aluat "molicios si lipicios", trebuie sa va ajutati de faina ca sa-l lucrati.

Va trebuie o oala mare de vreo 6 litri pentru aceasta cantitate de faina, din fonta, de tuci, de inox sau de pamant. Eu am una mare de pamant. E super! E oala mea preferata! O iubesc, o ador! In fine, lasand la o parte slabiciunile mele, acest oloi trebuie bagat in cuptor, musai trebuie sa aibe capac si se lasa la incins bine de tot la temperatura maxima. Operatiunea asta o faceti inainte de a scoate aluatul din frigider pentru ca dureaza vreo 20-30 de minute pana se incinge bine oala. Asa!

Dupa ce-am infipt oloiul in cuptor, scoatem dospitura din frigider, se infarineaza bine blatul de lucru, se rastoarna aluatul dospit, infarinati bine si palmele, pudrati cu faina si suprafata aluatului. Intindeti-l cu mainile in forma de dreptunghi, apoi impachetati in trei pe luncime, veti obtine un dreptunghi ingust si lung, iar lateralele le aduceti una peste alta. Oooof! Ati inteles ceva ?!

N-am facut poze la fazele-astea, dar va promit ca voi face zilele aceste, daca nu mai aveti rabdare gasiti modul de impachetare si pe youtube.

Intoarceti aluatul cu lateralele impachetate in jos, acoperiti cu un prosop si lasati asa vreo 20 de minute, timp in care se va incinge si oala. Soateti oala din cuptor CU MANUSI, ridicati capacul, puneti aluatul in oala fierbinte intorcandu-l din nou cu lateralele impachetate in sus, puneti capacul, bagati oloiul in cuptor, nu schimbati temperatura, se lasa vreo 40-50 de minute cu capac, apoi 10 fara capac. Veti avea in fata o paine senzatioanala! Nu va speriat de atata polologhie pentru ca procedeul este incredibil de simplu. Va doresc pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

marcela1979 1

13.12.2014, 00:16

Gherca Daniela 1

13.12.2014, 00:29

mihaelar63 1

05.11.2016, 04:00

Ce frumoasa paine !!! Am pus reteta la favorite trebuie neaparat sa o prepar !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Taci si inghite
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!