Paine floare din Sri Lanka

de RuxyRux in Piine, 11 Feb 2011 | 2414 vizualizari

 

By Stella, Thank you...

O paine decorativa, deosebit de buna...o recomand cu mare drag...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 2 lingurite rase sare
  • 3 lingurite zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 170 ml apa
  • 2 oua
  • 12 gr unt topit( si racit)    
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine floare din Sri Lanka:

Cernem faina in vasul de paine adaugam sarea pe margini, in mijloc facem o gropita , punem drojdia uscata, oul batut si incepem sa amestecam usor. Adaugam cate putina apa pana o incorporam pe toata apoi untul topit. Facem un aluat usor manevrabil si elastic . Lasam acoperit la loc caldut sa dospeasca pentru 35 de minute.


Luam mingea de aluat o impartim in doua.


Intindem un dreptunghi subtirel si taiem cu un cutit ascutit( eu va sugerez rotita de pizza), 18 fasii ( ca in imagine)


Luam sase fasii apucam si strangem capetele tinandu-le pe verticala si rasucim in directii opuse. Le asezam in forma de floare si punem unul din capete sub celalat. Asa procedam cu toate fasiile si cu restul de aluat.


Mai lasam la crescut acoperit la loc caldut inca 30 de minute. Ungem cu oul batut si dam la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 20 de minute


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine floare din Sri Lanka" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

12.02.2011, 22:26

Lia multumesc

tanyapatap 1

13.02.2011, 22:32

RuxyRux 1

14.02.2011, 07:19

Taniuta draga mea, multumesc de aprecierea generoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine sarbeasca