Paine impletita

de cristinutanicolita in Piine, 23 Apr 2017 | 166 vizualizari

 

M-am inspirat de la Jamila. 
A ieșit delicioasa, pufoasa si aromata.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 oua
  • 2 lg ulei
  • 250 ml lapte
  • Pt ornat:
  • 1 galbenus 
  • seminte de susan
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

Cernem faina, punem sarea si drojdia si amestecam.


Facem o adancitura si adaugam ouale si laptele caldut, amestecând usor. Incorporam uleiul si framantam un aluat elastic si nelipicios.


Lasam aluatul sa creasca, la loc caldut, pana isi dublează volumul, acoperit cu un prosop.


Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 2 jumatati si fiecare jumatate in 3 buc.


Luam o bila de aluat si intindem un sul. Procedem la fel si cu cealalta bucata de aluat.


Luam 3 suluri, le unim capetele și impletim.


Procedem la fel si cu celelalte suluri de aluat.


Punem painea in tava tapetata cu hartie de copt si o mai lasa sa creasca 10 min.


Dupa cele 10 minute, ungem painea cu ou, presaram seminte de susan si coacem painea, la foc mediu, 30 minute.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

cristinutanicolita 1

23.04.2017, 22:04

Multumesc dragilor!

cristinutanicolita 1

23.04.2017, 22:05

Andra este fffff buna, merita incercata !

dantes 1

26.04.2017, 13:56

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa din faina alba