Paine impletita

de cristinutanicolita in Piine, 23 Apr 2017 | 2826 vizualizari

 

M-am inspirat de la Jamila. 
A ieșit delicioasa, pufoasa si aromata.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 oua
  • 2 lg ulei
  • 250 ml lapte
  • Pt ornat:
  • 1 galbenus 
  • seminte de susan
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

Cernem faina, punem sarea si drojdia si amestecam. 

Facem o adancitura si adaugam ouale si laptele caldut, amestecând usor. Incorporam uleiul si framantam un aluat elastic si nelipicios. 

Lasam aluatul sa creasca, la loc caldut, pana isi dublează volumul, acoperit cu un prosop.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 2 jumatati si fiecare jumatate in 3 buc.

Luam o bila de aluat si intindem un sul. Procedem la fel si cu cealalta bucata de aluat. 

Luam 3 suluri, le unim capetele și impletim. 

Procedem la fel si cu celelalte suluri de aluat. 

Punem painea in tava tapetata cu hartie de copt si o mai lasa sa creasca 10 min.

Dupa cele 10 minute, ungem painea cu ou, presaram seminte de susan si coacem painea, la foc mediu, 30 minute.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine englezeasca de casa