Paine impletita cu dovlecei si parmezan

de Oana in Piine, 7 Iun 2018 | 1745 vizualizari

 

 Cat de bine miroase painea facuta in casa! Absolut delicioasa pentru micul dejun!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mic
  • 100 g parmezan ras
  • 100 ml lapte caldut
  • 50 ml ulei
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 350-400 g faina
  • 2 linguri tarate de grau
  • 1 ou
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita cu dovlecei si parmezan:

Apalati dovlecelul si taiati capetele, apoi dati-l pe razatoarea cu ochiuri mici, cu tot cu coaja. Puneti in vasul robotului dovlecelul ras, cu tot cu apa lasata, parmezanul ras, sarea, laptele caldut, uleiul si drojdia frecata cu zaharul.

Adaugati apoi 350 g de faina si framantati la viteza mica 10 minute, folosind paleta pentru aluat.

Daca vi se pare aluatul prea moale, mai adaugati faina.

Cand aluatul devine ferm si nelipicios opriti robotul, acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati-l sa creasca 1 ora, intr-un loc cald si ferit de curent.




Puneti faina pe masa de lucru si scoateti aluatul cu grija din bol.

Impartiti aluatul in trei si formati trei suluri de aceeasi dimensiune, apoi impletiti-le cu grija, unind capetele si bagandu-le dedesubt, sub paine, ca sa nu se desfaca.

Puneti painea intr-o tava tapetata cu hartie de copt si acoperit-o cu un prosop si lasati-o sa mai creasca 30 de minute.




Ungeti painea cu ou batut si presarati deasupra taratele de grau.

Coaceti painea in cuptorul preincalzit, la 160 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumeneste deasupra.

Lasati painea sa se raceasca inainte de a o taia felii.


Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita cu dovlecei si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

07.06.2018, 22:15

super painita, dar si ideea!

nico_nico 1

08.06.2018, 09:57

Da ce imi place painea de casa

Rocsi 1

09.06.2018, 21:34

Cred ca a iesit super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chifle pufoase