Paine cu faina integrala

de deyutzky in Piine, 30 Mar 2016 | 3689 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina integrala
  • 350 g faina alba
  • 25 g drojdie proaspata
  • cca.300 apa calduta
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita de zahar brut sau tos
  • 1 lingurita de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina integrala:

Intr-un bol amestecam faina integrala cu faina alba.

Formam in mijloc o gropita in care adaugam 250 ml apa calduta, zaharul si drojdia. Dizolvam drojdia in apa calduta si o lasam la crescut la loc caldut aprox. 10 minute.

Adaugam 3 linguri ulei de masline si amestecam bine compozitia. Adaugam sarea si framantam bine. Daca aluatul vi se pare prea sfaramicios, mai adaugati apa calduta si framantati pana cand obtineti un aluat nelipicios. Mie mi-au ajuns cca.300 ml apa.

La final formati o bila de aluat pe care o ungeti cu ulei de masline, dupa care acoperiti vasul cu un prosop curat si il lasati la loc cald aproximativ 1 ora.

Dupa ce aluatul a crescut il scoateti din vas si il impartiti in doua bucati egale. Puteti sa-l lasati pe tot si sa formati o singura paine. Eu am facut 2 paini mai micute.

Puneti painile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le crestati putin cu un cutit si dati painile la cuptorul preincalzit pentru aprox. 30-35 de minute, la foc potrivit. Inainte cu 10 minute de a fi gata eu am uns painile cu putin ulei si le-am pus inapoi la cuptor pentru a se rumeni.

Dupa ce le scoateti din cuptor, le acoperiti cu un prosop si le lasati sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, le pastrati in pungi. 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina integrala" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cum se face Painea cu faina integrala