Paine cu faina integrala

de deyutzky in Piine, 30 Mar 2016 | 400 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina integrala
  • 350 g faina alba
  • 25 g drojdie proaspata
  • cca.300 apa calduta
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita de zahar brut sau tos
  • 1 lingurita de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina integrala:

Intr-un bol amestecam faina integrala cu faina alba.

Formam in mijloc o gropita in care adaugam 250 ml apa calduta, zaharul si drojdia. Dizolvam drojdia in apa calduta si o lasam la crescut la loc caldut aprox. 10 minute.

Adaugam 3 linguri ulei de masline si amestecam bine compozitia. Adaugam sarea si framantam bine. Daca aluatul vi se pare prea sfaramicios, mai adaugati apa calduta si framantati pana cand obtineti un aluat nelipicios. Mie mi-au ajuns cca.300 ml apa.

La final formati o bila de aluat pe care o ungeti cu ulei de masline, dupa care acoperiti vasul cu un prosop curat si il lasati la loc cald aproximativ 1 ora.

Dupa ce aluatul a crescut il scoateti din vas si il impartiti in doua bucati egale. Puteti sa-l lasati pe tot si sa formati o singura paine. Eu am facut 2 paini mai micute.

Puneti painile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le crestati putin cu un cutit si dati painile la cuptorul preincalzit pentru aprox. 30-35 de minute, la foc potrivit. Inainte cu 10 minute de a fi gata eu am uns painile cu putin ulei si le-am pus inapoi la cuptor pentru a se rumeni.

Dupa ce le scoateti din cuptor, le acoperiti cu un prosop si le lasati sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, le pastrati in pungi. 

Pofta buna! 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina integrala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Paine cu faina integrala-0
Paine cu faina integrala-1
Paine cu faina integrala-2
Paine cu faina integrala-3
Paine cu faina integrala-4
Paine cu faina integrala-5
Paine cu faina integrala-6

COMENTARII (13)

mirela0911

mirela0911 1

31.03.2016, 11:13

Ce pâine bună ai făcut!

deyutzky

deyutzky 1

31.03.2016, 11:27

Geanina, daaa

DeliciidelaM

DeliciidelaM 1

03.04.2016, 22:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03