Paine impletita cu mac

de xana in Piine, 16 Mai 2014 | 7539 vizualizari

 

Este prima data cand fac paine in casa si nu stiu daca a fost norocul incepatorului dar a iesit super buna! Sper ca am reusit sa explic bine impletitul ori am complicat prea tare :)

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 160 ml lapte
  • 30 gr margarina topita
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura si 1/2 mac
  • sare
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita cu mac:

Dizolvam drojdia in 3-4 linguri de lapre caldut, adaudam o lingura rasa din cantitatea de faina si amestecam. Lasam acoperit pana incepe a face spuma, cca 10 minute.


Faina o punem intr-un castron si o amestecam cu macul, apoi pe margini presuram sarea(am pus 1 lingura rasa de sare), facem o gaura in mijloc si turnam compozitia de drojdie. Turnam cate putin din laptele caldut pana il terminam, amestecand cu o lingura pana aluatul se aduna tot la un loc, apoi il framantam cu mana cateva minute. Adaugam margarina si continuam sa framantam pentru inca 10 minute(aluatul va continua sa fie putin lipicios dar nu am mai adaugat faina deloc). Spre sfarsit se pune si uleiul de masline, apoi acoperim si dam la loc ferit de curent pentru 1 ora.


Pudram suprafata de lucru cu putina faina si impartim aluatul in 4. Din fiecare bucata intindem un sul. Asezam sulul 1 si 2 paralele, apoi sulul 3 il trecem pe deasupra sulului 1 si pe dedesubtul sulului 2, iar sulul 4 il trecem pe dedesubtul sulului 1 si pe deasupra sulului 2. Incepem sa rasucim sulurile doua cate doua si anume: sulul 1 peste sulul 2, sulul 3 peste 4, 2 peste 1 si 4 peste 3. Apoi le impletim tot doua cate doua dar in sens invers si anume: 4 peste 1, 2 peste 4, 3 peste 2 si 1 peste 3. Varfurile ramase le rasucim si le ascundem sub impletitura. Sper ca imaginile sa fie mai explicite.


Lasam la crescut inca 15 minute, ungem cu galbenusul amestecat cu lapte si presuram susanul. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pana se rumeneste.


 

TIPS-URI

1

In functie de calitatea fainii veti avea nevoie de mai multa sau mai putina.

2

Pentru ca am vrut coaja moale si nu crocanta, cand painea s-a mai racorit am pus-o intr-o punga de plastic, astfel ramane la fel de proaspata si a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

bismarc 1

31.07.2014, 12:42

frumoasa paine dupa parerea mea pui prea multa drojdie nu e asa de sanatos sant metode de framantare a painei cu mai putina drojdie care ati dau acelasi rezultate daca nu mai bune p.s nu e una critica e numai o opinione

xana 1

31.07.2014, 13:29

Multumesc pentru parere bismarc, dupa cum am spus mai sus, a fost prima oara cand am facut paine in casa, mai am multe de invatat si orice sfat e bine venit

Ancutsa 1

22.01.2019, 16:59

Arata super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

7845 puncte

Constelatialeu

5535 puncte

RODIMUR

3785 puncte

lucy2002

3519 puncte

Rocsi

3467 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu branza
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa