Paine impletita cu mac

de xana in Piine, 16 Mai 2014 | 6081 vizualizari

 

Este prima data cand fac paine in casa si nu stiu daca a fost norocul incepatorului dar a iesit super buna! Sper ca am reusit sa explic bine impletitul ori am complicat prea tare :)

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 160 ml lapte
  • 30 gr margarina topita
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura si 1/2 mac
  • sare
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita cu mac:

Dizolvam drojdia in 3-4 linguri de lapre caldut, adaudam o lingura rasa din cantitatea de faina si amestecam. Lasam acoperit pana incepe a face spuma, cca 10 minute.


Faina o punem intr-un castron si o amestecam cu macul, apoi pe margini presuram sarea(am pus 1 lingura rasa de sare), facem o gaura in mijloc si turnam compozitia de drojdie. Turnam cate putin din laptele caldut pana il terminam, amestecand cu o lingura pana aluatul se aduna tot la un loc, apoi il framantam cu mana cateva minute. Adaugam margarina si continuam sa framantam pentru inca 10 minute(aluatul va continua sa fie putin lipicios dar nu am mai adaugat faina deloc). Spre sfarsit se pune si uleiul de masline, apoi acoperim si dam la loc ferit de curent pentru 1 ora.


Pudram suprafata de lucru cu putina faina si impartim aluatul in 4. Din fiecare bucata intindem un sul. Asezam sulul 1 si 2 paralele, apoi sulul 3 il trecem pe deasupra sulului 1 si pe dedesubtul sulului 2, iar sulul 4 il trecem pe dedesubtul sulului 1 si pe deasupra sulului 2. Incepem sa rasucim sulurile doua cate doua si anume: sulul 1 peste sulul 2, sulul 3 peste 4, 2 peste 1 si 4 peste 3. Apoi le impletim tot doua cate doua dar in sens invers si anume: 4 peste 1, 2 peste 4, 3 peste 2 si 1 peste 3. Varfurile ramase le rasucim si le ascundem sub impletitura. Sper ca imaginile sa fie mai explicite.


Lasam la crescut inca 15 minute, ungem cu galbenusul amestecat cu lapte si presuram susanul. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pana se rumeneste.


 

TIPS-URI

1

In functie de calitatea fainii veti avea nevoie de mai multa sau mai putina.

2

Pentru ca am vrut coaja moale si nu crocanta, cand painea s-a mai racorit am pus-o intr-o punga de plastic, astfel ramane la fel de proaspata si a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

MOKUSKA 1

19.05.2014, 13:50

arata minunat

bismarc 1

31.07.2014, 12:42

frumoasa paine dupa parerea mea pui prea multa drojdie nu e asa de sanatos sant metode de framantare a painei cu mai putina drojdie care ati dau acelasi rezultate daca nu mai bune p.s nu e una critica e numai o opinione

xana 1

31.07.2014, 13:29

Multumesc pentru parere bismarc, dupa cum am spus mai sus, a fost prima oara cand am facut paine in casa, mai am multe de invatat si orice sfat e bine venit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Paine cu amestec de faina si malai