Paine impletita in sase

de La Ancuta in Piine, 18 Mar 2011 | 7458 vizualizari

 

Am vazut aceasta paine pe blogul Laurei Adamache si pot spune ca m-am indragostit de ea (de paine vorbesc caci pe Laura o indragesc deja de multa vreme). Sa revenim la paina noastra care a iesit buna, buna. Si unde mai punem ca se face foarte usor, La prima vedere mi s-a cam parut complicat impletitul, dar am reusit. Daca prindem pasii este chiar o joaca :). Ca sa vedeti cat de mult mi-a placut va pot pune ca in timp ce eu scriu aceste randuri, o painica asteapta frumos la dospit :).

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa zahar sau miere (eu am folosit miere de tei)
  • 1 lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita in sase:

Cernem faina intr-un castron. Facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia si mierea. Turnam apoi apa calduta si uleiul si incepem sa amestecam. Dupa ce am amestecat putin ingredientele adaugam si sarea si framantam un aluat nelipicios putin mai tare decat un aluat obisnuit.

Acoperim vasul si lasam la dospit cel mult 30 de minute. Nu trebuie sa creasca mult, ci doar sa devina mai pufos.

Rasturnam aluatul pe masa (nu avem nevoie de faina, nu se va lipi). Forman un sul pe care il impartim in 6 parti aproximativ egale.

Fiecare parte o intindem sub forma de snur. Snururile trebuie sa fie de aceiasi lungime si cat mai netede.

Unim cele 6 snururi la un capat, presandu-le si le aranjam in forma de raze.


1. Snurul din drepta il ducem in partea stanga, iar pe cel din stanga il ducem in dreapta.


2. Facem putin loc la mijlocul razelor iar snurul din stanga il aducem la mijloc.


3. al doilea snur din dreapta il ducem in partea stanga.


Iar de aici repatam si anume: snurul cel mai din dreapta il aducem in centru, iar al doilea din stanga il ducem in partea dreapta.


Sper am fost destul de explicita, daca nu sper sa va ajute pozele mai mult. Cand am ajuns la capat cu impletitura presam capetele si le intoarcem putin sub paine.

Punem painica astfel impletita in tava tapetata cu hartie de copt si acoperim.


Lasam la dospit o ora.


Dupa ce a crescut ungem painea cu ulei de masline si presaram rozmarin tocat (de preferinta proaspat. Eu insa nu am avut).


Dam la cuptor la 200 de grade pentru 10 minute iar apoi reducem la 180 de grade si mai lasam inca 20-25 de minute.


Cand este coapta painea trebuie sa fie usoara, iar daca ciocanim pe dosul painii trebuie sa sune a gol.


Scoatem painea pe un gartar si lasam sa se raceasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita in sase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

adry88 1

26.05.2011, 12:03

Constelatialeu 1

20.03.2013, 11:57

Imi place impletitura asta !

La Ancuta 1

20.03.2013, 12:19

Multumesc Cleme. Ma bucur ca iti place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Lipie arabeasca