Paine Integrala

de AnAmAryAnA in Piine, 18 Mar 2013 | 939 vizualizari

 

Nu sunt tocmai noua pe site dar nu am postat nimic pana acum din lene sa scriu cred.Asadar va prezint bucuroasa prima mea reteta si sper sa mai urmeze multe,multe sa va ajung din urma.Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 2 cesti de faina neagra de grau
  • 1 ceasca de faina integrala
  • 1 ceasca de tarate
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 1 ceasca de lapte caldut
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingura zahar brun
  • un varf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Integrala:

Intr-un ibric punem untul la topit,iar cand e gata turnam laptele peste el si mai lasam putin sa se incalzeasca si laptele.Intre timp,intr-un bol punem cestile de faina si tarate,sarea si zaharul,si facem in mijloc un loc in care punm drojdia.Turnam laptele cu untul topit(sa nu fie prea calde) peste drojdie, putin cate putin, si o inmuiem bine,iar apoi incepem sa framantam usor.


Ca sa se dezlipeasca de maini folositi faina neagra si incepeti sa framantati bine aluatul macar 10 minute.Cand e gata lasati-l intr-un loc caldut acoperit cu un servet de bucatarie,sa creasca cam 30 min.Cand si-a dublat volumul inseamna ca e gata si il mai framantam putin sa-i scoatem aerul iar apoi formam painea.


Puteti face ce model vreti, mie asa mi-a venit pe moment.Se rupe din aluat cam 1 sfert sau mai putin, din care se fac 3 bile iar apoi se face painea normala.Din cele 3 bile fac 3 fasii lungi pe care le impletim si le alaturam.Unge painea cu pensula cu niste apa ca sa se poata lipi impletitura din coca.Mai lasa sa creasca in tava vreo 15 min iar apoi punem la cuptorul incins,la foc mediu pentru aproximativ 30 minute.


Nu stiu timpul exact pentru ca eu folosesc scobitoarea la test.

 

TIPS-URI

1

pe deasupra se pot presara seminte de susan sau mac

2

cand am scos-o din cuptor am uns-o cu pensula cu putina apa calduta sa se fragezeasca si am acoperit-o cu un servet mai gros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Integrala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

AnAmAryAnA 1

19.03.2013, 13:19

Multumesc frumos pentru urari si sper sa ma ridic la "rangul"vostru si al site-ului daca pot spune asa .pupici

RuxyRux 1

19.03.2013, 13:20

Frumoasa tare painica!

MotanLaOale 1

19.03.2013, 18:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine rapida