Paine integrala

de simona72 in Piine, 22 Mar 2013 | 988 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina integrala
  • 300 gr faina alba
  • 200 ml lapte batut sau iaurt
  • 100 ml apa calduta
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • jumatate de cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita seminte susan
  • 1 lingurita seminte in
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine integrala:

Facem un aluat dospit sau unul la masina de paine asa cum l-am facut eu, punind ingredientele in urmatoarea ordine: apa, laptele batut, uleiul, sare, zahar, ambele tipuri de faina, deasupra drojdia sfarimata.

Punem pe programul de aluat de paine sau aluat de paste, dupa framantare punem aluatul la loc caldut pt 40 minute.

Pregatim o tava de chec unsa cu putin ulei si tapetata cu faina alba, facem treisfert de aluat sul si-l punem in tava, iar din restul facem 4-5 bile pe care le punem peste aluat si pot fi folosite ca si chifle. Lasam aluatul sa mai creasca in tava inca 30-40 minute, presaram semintele si dam la cuptorul incins la 170 gr pt 30 minute.

Este prima paine integrala care mi-a iesit moale si foarte frageda.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

pt ca semintele sa nu cada asa de usor de pe paine, atunci cind o scoatem din cuptor o ungem cu o pensula cu un amestec din apa, ulei, sare si o mai lasam inca 5 minute in cuptorul stins, dar cald

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Paine integrala-0
Paine integrala-1
Paine integrala-2
Paine integrala-3
Paine integrala-4

COMENTARII (16)

Rocsi

Rocsi 1

22.03.2013, 22:43

O feliuta tot iau!

AnAmAryAnA

AnAmAryAnA 1

25.03.2013, 20:45

ffff frumoasa.....si buuuna.vreau si eu o firimitura

simona72

simona72 1

25.03.2013, 21:45

Este pt fiecare...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!