Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Se amestecă toate ingredientele până se obține un aluat neted care se frămână minim 15 minute pe o planșetă presărată cu făină.
Se transferă într-un vas potrivit pentru cuptor, tapetat cu foaie de copt. Se acoperă cu un prosop umed și se lasă la crescut 2 ore.
Se introduce vasul în cuptorul preînălzit la 170 de grade în care a fost așezată, cu 15 minute înainte, o tavă cu apă, pe raftul cel mai de jos. Vasul se așează pe raftul imediat următor.
Se coace 20-30 de minute, până începe să se rumenească. În ultimele minute, se scoate tava cu apă, se transferă vasul cu pâine pe raftul inferior și se lasă până prinde o crustă aurie.
Se lasă să se răcească câteva minute în vas, apoi se transferă pe un grilaj din metal pentru răcirea completă.
1
Pentru un plus de gust, se poate presăra pe deasupra pâinii, sare grunjoasă înainte de a fi introdusă în cuptor.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult