Paine la tava

de lucy2002 in Piine, 10 Ian 2020 | 4226 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina alba
  • 550 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 25 gr drojdie proaspata
  • o lingurita de zahar
  • o lingurita cu varf de sare fina
  • 4 linguri de ulei
  • 1 ou batut pentru uns
  • seminte de susan si floarea soarelui
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine la tava:

Se cerne faina intr-un bol mare.

Laptele caldut se amesteca cu zaharul si drojdia, dupa ce s-a dizolvat se toarna peste faina facand o gropita la mijloc si incepem a framanta. Adaugam oul batut cu sarea si framantam pana incorporam toata faina iar la final adugam uleiul  si framantam foarte bine.  Lasam aluatul la dospit. Dupa ce  a crescut in volum il transferam pe masa de lucru si-l impartim in doua. Luam cate o bucata de aluat si ii dam forma unei franzele o asezam in tava cu hartie de copt si lasam pentru un sfert de ora sa creasca.  Dupa ce a crescut se unge cu ou batut si se presara cu susan si seminte de floarea soarelui. Introducem tavile la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45-50 minute.

Dupa ce s-au copt se scot si se lasa la racit acoperite cu un servet.

 

 

TIPS-URI

1

toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei

2

faina se cerne

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine la tava" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cum se face Painea cu faina integrala