Paine Paysan cu cimbru verde

de Sylvia in Piine, 11 Mai 2010 | 2603 vizualizari

 

Am facut o reteta de paine paysan care este o paine foarte gustoasa si satioasa si m-am gandit sa pun deasupra putin cimbru verde tocat marunt de tot , initial m-am gandit la aspect dar si gustul a fost nemaipomenit.

 

INGREDIENTE

  • 450 grame faina alba T55,
  • 50 grame faina neagra,
  • 250 ml apa calduta,
  • 25 grame drojdie,
  • putina sare,
  • o lingurita miere sau zahar brun,
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui,
  • o crenguta cimbru verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Paysan cu cimbru verde:

Toate ingredientele le-am pus in masina de facut paine pe programul de framantat si dospit.


Dupa ce aluatul a dospit l-am modelat sub forma unei franzele, am crestat-o si am presarat cimbru tocat marunt si am mai lasat-o la dospit inca 15-20 minute.


Se coace in cuptorul preincalzit la temperatura de 210 grade pentru 35 de minute apoi eu am mai lasat-o 5 minute la temperatura maxima pentru a face crusta aurie.


A iesit o minunatie de paine si s-a pastrat proaspata si a doua zi,va recomand cu caldura aceasta reteta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Paysan cu cimbru verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

nadina73 1

13.05.2010, 01:48

foarte bine arata ,5 furci si trebuie sa incerc arata foarte bine

gaby_duceag 1

13.05.2010, 19:03

ce aroma trebuie sa aiba!

Sylvia 1

14.05.2010, 14:09

Multumesc fetelor. Tocmai am cumparat o carte cu retete de paine nu prea am facut in ultima vreme dar o sa ma reapuc , am vazut paine cu tot felul de arome trebuie sa mai testez si alte retete.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornbread - Paine cu malai