Paine pufoasa

de Bunica in Piine, 1 Dec 2011 | 8976 vizualizari

 

Reteta ingredientelor by Miha.

 

INGREDIENTE

  • 150 ml. apa
  • 150 ml. lapte
  • 2 lingurite cu sare
  • 1 lingurita cu zahar
  • 3 linguri ulei 
  • 500-550 g. faina
  • 1 plic drojdie instant
  • 1 galbenus + 1-2 linguri lapte
  • pentru uns deasupra mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pufoasa:

Am pus ingredientele in masina de paine in ordinea in care sunt scrise la programul de framantat si dospit.( 1 ora si 30 min). Am lasat aluatul in masina pana ce cuva s-a racit. Aluatul l-am impartit si modelat in paine impletita si chifle. Am lasa sa se dospeasca 20-30 min, apoi am uns cu galbenusul amestecat cu putin lapte si am bagat tava in cuptorul preincalzit. A stat cuminte in cuptor pana s-a rumenit frumos. Dupa ce am scos tava din cuptor am acoperit-o cu un prosop curat.

 

TIPS-URI

1

Dupa ce am uns cu ou am presarat mac

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

ionela2682 1

03.12.2011, 19:04

Ce rumena si crescuta!!!!

Dana_Retetegg 1

04.12.2011, 00:00

Zambareata 1

04.12.2011, 18:47

multumesc bunica..foarte mabila estio sa incerc si eu painica asta ca tare bine mai arata...dar pot framanta eu aluatul?ca nu am masina de facut paine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Paine a la Suby (in aparat de copt paine)