Paine pufoasa

de Bunica in Piine, 1 Dec 2011 | 8120 vizualizari

 

Reteta ingredientelor by Miha.

 

INGREDIENTE

  • 150 ml. apa
  • 150 ml. lapte
  • 2 lingurite cu sare
  • 1 lingurita cu zahar
  • 3 linguri ulei 
  • 500-550 g. faina
  • 1 plic drojdie instant
  • 1 galbenus + 1-2 linguri lapte
  • pentru uns deasupra mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pufoasa:

Am pus ingredientele in masina de paine in ordinea in care sunt scrise la programul de framantat si dospit.( 1 ora si 30 min). Am lasat aluatul in masina pana ce cuva s-a racit. Aluatul l-am impartit si modelat in paine impletita si chifle. Am lasa sa se dospeasca 20-30 min, apoi am uns cu galbenusul amestecat cu putin lapte si am bagat tava in cuptorul preincalzit. A stat cuminte in cuptor pana s-a rumenit frumos. Dupa ce am scos tava din cuptor am acoperit-o cu un prosop curat.

 

TIPS-URI

1

Dupa ce am uns cu ou am presarat mac

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

ionela2682 1

03.12.2011, 19:04

Ce rumena si crescuta!!!!

Dana_Retetegg 1

04.12.2011, 00:00

Zambareata 1

04.12.2011, 18:47

multumesc bunica..foarte mabila estio sa incerc si eu painica asta ca tare bine mai arata...dar pot framanta eu aluatul?ca nu am masina de facut paine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine rotunda, de casa