Paine pufoasa

de Bunica in Piine, 1 Dec 2011 | 14864 vizualizari

 

Reteta ingredientelor by Miha.

 

INGREDIENTE

  • 150 ml. apa
  • 150 ml. lapte
  • 2 lingurite cu sare
  • 1 lingurita cu zahar
  • 3 linguri ulei 
  • 500-550 g. faina
  • 1 plic drojdie instant
  • 1 galbenus + 1-2 linguri lapte
  • pentru uns deasupra mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pufoasa:

Am pus ingredientele in masina de paine in ordinea in care sunt scrise la programul de framantat si dospit.( 1 ora si 30 min). Am lasat aluatul in masina pana ce cuva s-a racit.  Aluatul l-am impartit si modelat in paine impletita si chifle. Am lasa sa se dospeasca 20-30 min, apoi am uns cu galbenusul amestecat cu putin lapte si am bagat tava in cuptorul preincalzit. A stat cuminte in cuptor pana s-a rumenit frumos. Dupa ce am scos tava din cuptor am acoperit-o cu un prosop curat. 

TIPS-URI

1

Dupa ce am uns cu ou am presarat mac

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

ionela2682 1

03.12.2011, 19:04

Ce rumena si crescuta!!!!

Dana_Retetegg 1

04.12.2011, 00:00

Zambareata 1

04.12.2011, 18:47

multumesc bunica..foarte mabila estio sa incerc si eu painica asta ca tare bine mai arata...dar pot framanta eu aluatul?ca nu am masina de facut paine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine impletita cu mac