Paine rustica cu cartofi

de La Ancuta in Piine, 21 Noi 2010 | 6874 vizualizari

 

este cea mai buna paine pe care am mancat-o

 

INGREDIENTE

  • 620 g cartofi albi
  • 650 g faina de panificatie (eu am folosit faina tip 650)
  • 120 ml apa de la fierberea cartofilor
  • 3 lingurite de sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rustica cu cartofi:

Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa cu 2 lingurite de sare. Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca, se curata si se paseaza bine.

Cernem faina si amestecam cu drojdia uscata si zaharul. Adaugam piureul de cartofi si apa . Framantam putin aluatul si adaugam uleiul si sarea.

Se framanata bine aluatul pana nu se mai lipeste de mana. La inceput se va framanta mai greu.

Se formeaza o bila si se presara cu faina. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit o ora

Dupa o ora aluatul si-a dublat volumul. Se rastoarna pe masa de lucru usor infainata si se imparte in doua. Se ia o bucata, se aplatizeaza cu mana si se ruleaza pana la jumatate. Pe partea nerulata se presara faina. Se da forma dorita si se pune pe un servet presarat cu faina, cu partea rulata in jos.

Se procedeaza la fel si cu a doua paine.

Se acopera painile cu alt servet si se lasa sa se odihneasca 35 de minute.

Dupa ce s-au odihnit rasturnam painile in tava tapetata cu hartie de copt (astfel "cusatura" va fi in sus)

Se coc in cuptorul incins la 180 de grade 45-50 de minute. Cand aprindem focul punem in cuptor o craticioara cu apa. O lasam in cuptor in primele 10 minute de coacere.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rustica cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Sylvia 1

24.11.2010, 11:09

Ce bunatate ai facut tu tare imi place painica asta eu o faceam numai in varinata cu unt si lapte dar cred ca e bestiala si de post trebuie sa o testez

La Ancuta 1

24.11.2010, 12:50

Multumesc Sylvia

bygo 1

21.12.2010, 13:37

Si este si satioasa.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine dietetica