Paine rustica cu cartofi

de yammy in Pizza, 22 Mai 2009 | 4193 vizualizari

 

Va e dor de o paine moale cu cartofi si coaja crocanta care umple casa cu un miros imbietor de....paine caldaaaaa :) ?!

 

INGREDIENTE

  • 680 g cartofi
  • 4 lingurite sare
  • 120 ml apa de la fierberea cartofilor,calda
  • 1 lingura drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 665 g de faina alba tip 550
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rustica cu cartofi:

-Se curata cartofii, se fierb in apa in care am adaugat jumatatea de sare (2 lingurite) pina sunt moi

-Scurgem cartofii si oprim din apa in care i-am fiert 120 ml. Lasam cartofii la racit pina s-au uscat in intregime.

-Cartofii reci zdrobim cu furculita

-Drojdia o lasam 5 min in apa ce am oprit-o de la cartofi

-Punem cartofii zdrobiti, faina, drojdia umflata, sarea, uleiul (daca mai trebuie putina apa se mai adauga)

-Se framanta bineeee

-Se lasa 35 de min aluatul sa creasca acoperit cu un prosop, nu isi va dubla volumul, dar va creste

-Se imparte aluatul in doua

-Se intinde fiecare bucata separat, nu foarte mult

-Apoi se ruleaza aluatul, iar in partea de catre noi se presara faina

-Se lasa la crescut 35 min

-Se incalzeste cuptoru la 200 grade si se baga painea pt circa 45 min

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rustica cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Oana 1

22.05.2009, 18:02

Daaaa, eu am facut, am alta reteta, dar oricum, iese suuuper buna!! O s-o incerc si pe-asta, dar voi pune la framantat la masina de paine

yammy 1

22.05.2009, 18:28

Oana intradevar painea cu cartofi e bunaaa, nu conteaza dupa ce reteta e facuta Mie imi place sa framant....doar cand mi lene apelez la masina de paine .

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa