Paine rustica cu cartofi

de yammy in Pizza, 22 Mai 2009 | 6655 vizualizari

 

Va e dor de o paine moale cu cartofi si coaja crocanta care umple casa cu un miros imbietor de....paine caldaaaaa :) ?!

 

INGREDIENTE

  • 680 g cartofi
  • 4 lingurite sare
  • 120 ml apa de la fierberea cartofilor,calda
  • 1 lingura drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 665 g de faina alba tip 550
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rustica cu cartofi:

-Se curata cartofii, se fierb in apa in care am adaugat jumatatea de sare (2 lingurite) pina sunt moi
-Scurgem cartofii si oprim din apa in care i-am fiert 120 ml. Lasam cartofii la racit pina s-au uscat in intregime.
-Cartofii reci zdrobim cu furculita
-Drojdia o lasam 5 min in apa ce am oprit-o de la cartofi
-Punem cartofii zdrobiti, faina, drojdia umflata, sarea, uleiul (daca mai trebuie putina apa se mai adauga)
-Se framanta bineeee
-Se lasa 35 de min aluatul sa creasca acoperit cu un prosop, nu isi va dubla volumul, dar va creste
-Se imparte aluatul in doua
-Se intinde fiecare bucata separat, nu foarte mult
-Apoi se ruleaza aluatul, iar in partea de catre noi se presara faina
-Se lasa la crescut 35 min
-Se incalzeste cuptoru la 200 grade si se baga painea pt circa 45 min

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rustica cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Oana 1

22.05.2009, 18:02

Daaaa, eu am facut, am alta reteta, dar oricum, iese suuuper buna!! O s-o incerc si pe-asta, dar voi pune la framantat la masina de paine

yammy 1

22.05.2009, 18:28

Oana intradevar painea cu cartofi e bunaaa, nu conteaza dupa ce reteta e facuta Mie imi place sa framant....doar cand mi lene apelez la masina de paine .

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine neframantata