Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Va e dor de o paine moale cu cartofi si coaja crocanta care umple casa cu un miros imbietor de....paine caldaaaaa :) ?!
-Se curata cartofii, se fierb in apa in care am adaugat jumatatea de sare (2 lingurite) pina sunt moi
-Scurgem cartofii si oprim din apa in care i-am fiert 120 ml. Lasam cartofii la racit pina s-au uscat in intregime.
-Cartofii reci zdrobim cu furculita
-Drojdia o lasam 5 min in apa ce am oprit-o de la cartofi
-Punem cartofii zdrobiti, faina, drojdia umflata, sarea, uleiul (daca mai trebuie putina apa se mai adauga)
-Se framanta bineeee
-Se lasa 35 de min aluatul sa creasca acoperit cu un prosop, nu isi va dubla volumul, dar va creste
-Se imparte aluatul in doua
-Se intinde fiecare bucata separat, nu foarte mult
-Apoi se ruleaza aluatul, iar in partea de catre noi se presara faina
-Se lasa la crescut 35 min
-Se incalzeste cuptoru la 200 grade si se baga painea pt circa 45 min
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult