Paine rustica cu cartofi

de yammy in Pizza, 22 Mai 2009 | 6703 vizualizari

 

Va e dor de o paine moale cu cartofi si coaja crocanta care umple casa cu un miros imbietor de....paine caldaaaaa :) ?!

 

INGREDIENTE

  • 680 g cartofi
  • 4 lingurite sare
  • 120 ml apa de la fierberea cartofilor,calda
  • 1 lingura drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 665 g de faina alba tip 550
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rustica cu cartofi:

-Se curata cartofii, se fierb in apa in care am adaugat jumatatea de sare (2 lingurite) pina sunt moi
-Scurgem cartofii si oprim din apa in care i-am fiert 120 ml. Lasam cartofii la racit pina s-au uscat in intregime.
-Cartofii reci zdrobim cu furculita
-Drojdia o lasam 5 min in apa ce am oprit-o de la cartofi
-Punem cartofii zdrobiti, faina, drojdia umflata, sarea, uleiul (daca mai trebuie putina apa se mai adauga)
-Se framanta bineeee
-Se lasa 35 de min aluatul sa creasca acoperit cu un prosop, nu isi va dubla volumul, dar va creste
-Se imparte aluatul in doua
-Se intinde fiecare bucata separat, nu foarte mult
-Apoi se ruleaza aluatul, iar in partea de catre noi se presara faina
-Se lasa la crescut 35 min
-Se incalzeste cuptoru la 200 grade si se baga painea pt circa 45 min

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rustica cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Oana 1

22.05.2009, 18:02

Daaaa, eu am facut, am alta reteta, dar oricum, iese suuuper buna!! O s-o incerc si pe-asta, dar voi pune la framantat la masina de paine

yammy 1

22.05.2009, 18:28

Oana intradevar painea cu cartofi e bunaaa, nu conteaza dupa ce reteta e facuta Mie imi place sa framant....doar cand mi lene apelez la masina de paine .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Painici