Paine suedeza, cu faina integrala si seminte

de lia maria in Piine, 18 Oct 2010 | 8923 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta aici(http://amainbucatarie.blogspot.com) si mi s-a parut interesanta, asa ca m-am pus pe treaba... dar trebuia sa-mi la amprenta personala : am schimbat faina alba cu cea integrala si am adaugat atat in compozitie cat si deasupra, seminte de susan, floarea soarelui si in. A rezultat o painica dulceaga, aromata si foarte buna de servit la micul dejun,cu o dulceata deasupra, impreuna cu o cana de lapte sau ceai.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame lapte caldut
  • 3 linguri de zahar
  • 50 gr unt topit
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • 2 linguri, apa calduta
  • 1kg  faina integrala
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita seminte de floarea soarelui
  • 1 lingurita seminte de in
  • 1 lingurita seminte de susan
  • 1 ou bine batut, pentru uns deasupra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine suedeza, cu faina integrala si seminte:

Am pus ingredientele in masina de paine, in ordinea de mai sus si am lasat-o sa-si faca treaba...adica sa framante si sa dospeasca. Cand semnalul sonor m-a atentionat ca masinuta si-a terminat programul, am scos aluatul pe planseta si am inceput sa-l mai framant putin, apoi l-am taiat in doua; o bucata mai mare de aluat am lasat-o pentru tava mare de chec si pentru tava mica de chec am pastrat o bucata mai mica din aluat. In tava mare am impletit un aluat din 8, iar in tava mica, din 4. Am asezat aluatul in tava, l-am uns cu ou batut si am presarat cateva seminte deasupra. L-am lasat la crescut inca 30’, dupa care am pus painicile in cuptorul incalzit, pentru 45’

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine suedeza, cu faina integrala si seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Bucataras Medi 1

19.10.2010, 10:20

frumos arata...............

nadina73 1

26.10.2010, 01:12

foarte interesant impletita

adry88 1

08.05.2011, 13:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painea fermierului