Paine trandafir

de RuxyRux in Piine, 23 Dec 2012 | 2770 vizualizari

 

O paine buna bunuta si decorativa pentru masa de Craciun...

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina
  • 7 linguri ulei de palmier( nerafinat)
  • 450 ml lapte
  • 50 gr drojdie plus 5 linguri lapte caldut
  • 1 lingura zahar
  • 2 lingurite sare
  • doua galbenusuri si 3 linguri de lapte pentru uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine trandafir:

Se cerne faina si se face o adancitura in mijloc.


Drojdia se lichefiaza impreuna cu zaharul si cele cinci linguri de lapte. se lasa 5 minute la loc caldut.


Se adauga sarea pe margine, si uleiul, apoi laptele si se framanta pana nu se mai lipeste de maini, o coca vartoasa dar destul de elastica. Crestati aluatul in forma de cruce adanc. Lasam pentru o ora la loc caldut sa creasca . Cand este gata pliem aluatul de trei ori spre interior si apoi il intindem sul si taiem 5 sau 6 bucati din aluat in functie de cat este de mare tava in care vom coace painea.


Le asezam in tava tapetata( cu ulei si faina sau foaie de copt) de jur imprejur in forma de petale si punem si o bucata in mijloc. Lasam la crescut inca 25 de minute apoi ungem cu galbenus amestecat cu lapte caldut. Nu apasati aluatul ci doar mangaiati-l :)


Coacem pentru 30 sau 35 de minute la 200 de grade.Lasam sa se raceasca complet si apoi o feliem.


Va doresc sa o serviti cu multa dragoste!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

T I M E A 1

26.12.2012, 00:20

ce frumos arata!

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:48

RuxyRux 1

14.01.2013, 11:39

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine Dukan cu tarate de ovaz