Pâine(plăcintă) cu dovleac și mălai

de Ade200 in Aperitive / Garnituri, 10 Ian 2014 | 2464 vizualizari

 

Am văzut o rețetă de acest gen pe Paprika si am făcut-o și eu. Mi-a plăcut.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faină albă obișnuită
  • 100 g de mălai sare
  • 4 lingurițe de praf de copt
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 750 g de dovleac butternut/plăcintar
  • 1 măr
  • 2 ardei iuți
  • 500 ml de lapte bătut/iaurt
  • 100 ml lapte dulce
  • 4 ouă
  • 4 linguri de miere
  • 50 g de unt topit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine(plăcintă) cu dovleac și mălai:

Amestecăm ingredientele uscate și, separat, pe cele umede. Le punem împreună și omogenizăm, apoi adaugăm, ardeii iuți tăiați mic, dovleacul tăiat cubulețe și mărul cubulețe. Amestecăm și turnăm în tava cu hârtie de copt. Nivelăm. Iese un aluat moale ca de chec.


E un amestec interesant de dulce-sărat.


Coacem în cuptor preîncălzit 40-50 de minute(proba scobitorii).

 

TIPS-URI

1

Cine nu agrează ardeiul, să nu pună.

2

Se poate pune scorțișoară și zahăr și devine un desert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine(plăcintă) cu dovleac și mălai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Micutza Luana 1

10.01.2014, 16:39

interesant

Andreea Caroline 1

10.01.2014, 22:03

Raluca57 1

17.11.2015, 19:17

Am facut-o, dar dulce, cu putin zahar si scortisoara. Foarte gustoasa, cremoasa, aromata. Voi incerca si varianta cu ardei

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de toamna cu dovleac