Painica cu iaurt si goji

de _Alina_ in Piine, 18 Mai 2012 | 3908 vizualizari

 

Aseara am facut o painica ideala pentru micul dejun. E o reteta simpla, iar rezultatul final este minunat.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina de grau
  • 500 g iaurt
  • 1 1/4 lgt drojdie uscata
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lgt zahar
  • 1 lingura ulei de palmier
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri fulgi de ovaz
  • 4 linguri fructe goji
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painica cu iaurt si goji:

1. Amestecam 500 g de faina cu drojdia, zaharul si sarea.

2. Intr-un vas incalzim iaurtul pana ajunge la temperatura de 30-35 °C.

3. Punem iaurtul caldut si uleiurile in amestecul de faina si omogenizam.

4. Adaugam si faina ramasa si amestecam bine (va iesi un aluat lipicios).

5. Lasam aluatul la dospit 1 h.

6. Puneti 1/2 din aluat intr-o forma rotunda.

7. Puneti deasupra fulgii de ovaz si mai lasati 5-10 min in tava.

8. Bagati tava in cuptorul preincalzit la 190-200°C 30 min.

9. Dupa ce scoateti painica din cuptor adaugati fructele de goji.

TIPS-URI

1

Puteti pune goji si in aluat in timpul prepararii.

2

Puteti folosi faina de ovaz ;).

3

Din ingredientele de mai sus au iesit 2 painici, dar puteti face si una mai mare ;)

4

Nu puneti fructele gojii inainte de a baga in cuptor pentru ca se vor arde!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painica cu iaurt si goji" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bya Ralu 1

18.05.2012, 20:45

mamaieelena 1

18.05.2012, 22:02

placeee

RuxyRux 1

20.05.2012, 00:01

Splendida painica...ce bine ca nu ai pus goji la cuptor...era pacat!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine rapida cu iaurt