Painica cu iaurt si goji

de _Alina_ in Piine, 18 Mai 2012 | 1982 vizualizari

 

Aseara am facut o painica ideala pentru micul dejun. E o reteta simpla, iar rezultatul final este minunat.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina de grau
  • 500 g iaurt
  • 1 1/4 lgt drojdie uscata
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lgt zahar
  • 1 lingura ulei de palmier
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri fulgi de ovaz
  • 4 linguri fructe goji
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painica cu iaurt si goji:

1. Amestecam 500 g de faina cu drojdia, zaharul si sarea.


2. Intr-un vas incalzim iaurtul pana ajunge la temperatura de 30-35 °C.


3. Punem iaurtul caldut si uleiurile in amestecul de faina si omogenizam.


4. Adaugam si faina ramasa si amestecam bine (va iesi un aluat lipicios).


5. Lasam aluatul la dospit 1 h.


6. Puneti 1/2 din aluat intr-o forma rotunda.


7. Puneti deasupra fulgii de ovaz si mai lasati 5-10 min in tava.


8. Bagati tava in cuptorul preincalzit la 190-200°C 30 min.


9. Dupa ce scoateti painica din cuptor adaugati fructele de goji.

 

TIPS-URI

1

Puteti pune goji si in aluat in timpul prepararii.

2

Puteti folosi faina de ovaz ;).

3

Din ingredientele de mai sus au iesit 2 painici, dar puteti face si una mai mare ;)

4

Nu puneti fructele gojii inainte de a baga in cuptor pentru ca se vor arde!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painica cu iaurt si goji" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Bya Ralu 1

18.05.2012, 20:45

mamaieelena 1

18.05.2012, 22:02

placeee

RuxyRux 1

20.05.2012, 00:01

Splendida painica...ce bine ca nu ai pus goji la cuptor...era pacat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Paine cu iaurt