Painici aromate

de laylalala in Piine, 22 Apr 2010 | 2968 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 20 gr drojdie proaspata
  • 600 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura sare
  • 6 linguri plante aromatice , tocate marunt ( de ex. marar, patrunjel, busuioc,tarhon, oregano, rozmarin )
  • 1 kg faina
  • 2 linguri lapte, pentru glazura
  • vase termorezistente de diferite dimensiuni, unse cu un strat subtire de ulei, apoi tapate cu faina
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici aromate:

Se dizolva drojdia in 150 ml apa calduta, impreuna cu 1 lingurita zahar, lasand-o 10-12 minute, pana cand a facut spuma.
Se amesteca faina cu sarea si plantele aromatice.Se adauga drojdia si restul de apa calduta si se framanta bine.Se rastoarna aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina, apoi se framata, intinzand aluatul si pliandu-l de cateva ori pana cand devine omogen.Se pune intr-un vas presarat cu faina, se acopera si se lasa la temperatura camerei 1 ora, pana isi va dubla volumul.

Se rastoarna aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina, se aplatizeaza si se framanta 1-2 minute.Se imparte aluatul in parti (atatea cate vase se folosesc), apoi se modeleaza in forma de sfere mici si se pune cate una in fiecare vas – aluatul nu trebuie sa depaseasca jumatate din inaltimea vasului.Se pun vasele pe o tava si se acopera cu un prosop umed.Se lasa sa creasca la cald 45 minute, sau pana cand aluatul ajunge la marginea de sus a vasului.

Intre timp se incalzeste cuptorul la 220ᵒC.Se coc painicile 15 minute, apoi se ung cu lapte si se coc inca 10-15 minute, pana cand au crescut si au capatat o culoare maronie.
Se scot painicile din cuptor si se lasa sa se raceasca in vase 15 minute.Se trece varful rotunjit al unui cutit pe peretele interior al vasului si se desprind painicile impingandu-le prin orificiul din fundul vasului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici aromate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu ceapa rosie