Painici cu condimente

de Merisor in Piine, 4 Mar 2014 | 3909 vizualizari

 

Am facut aceste painici peste care am presarat condimente Spicy & Hot, pentru a le folosi la sandwich-urile din concurs.

 

INGREDIENTE

  • 450 ml apa
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura otet de mere cu miere
  • 25 gr drojdie
  • 100 gr unt
  • 750 gr faina
  • condimente Spicy & Hot
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita lapte
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu condimente:

Pregatim mai intai maiaua.

Sfaramam drojdia intr-un bol, adaugam zaharul peste ea si cu ajutorul unei linguri de lemn frecam amestecul pana la diluare.

Punem jumatate din cantitatea de apa cu sare la incalzit, iar cand se incalzeste atat cat sa suporte degetul la incercat, adaugam apa peste drojdia frecata, mai punem si 2 maini de faina si omogenizam.

Acoperim maiaua si o lasam la crescut 15 minute.

Punem restul de faina intr-un vas, facem o adancitura la mijloc si turnam untul topit, apoi adaugam maiaua crescuta, otetul si incepem sa incorporam din faina.

Cu restul de apa, incalzita, clatim bolul in care a fost maiaua si o turnam treptat in vasul cu faina, amestecand totul cu o spatula de lemn.

Cu mainile infainate, framantam un aluat nelipicios si nu prea tare.

Acoperim aluatul cu un stergar si il lasam la crescut aproximativ 15 minute la loc caldut.

Dupa ce a crescut suficient, adica si-a dublat volumul, impartim aluatul in cinci parti egale, pe care le intindem in foi subtirele pe masa de lucru, presaram peste ele condimente si le rulam.

Cu ajutorul unui cutit cu lama ascutita crestam painicile din loc in loc, le asezam in tava, punandu-le pe fiecare pe cate o bucata de hartie de copt, pentru a nu se lipi intre ele in timpul coacerii.

Ungem painicile cu galbenus de ou diluat cu lapte si presaram condimente deasupra.

Le mai lasam in tava cam 10 minute, dupa care le coacem la 180 de grade pentru 40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu condimente" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Toamna07 1

05.03.2014, 17:02

Frumoase si gustoase !

MOKUSKA 1

07.05.2014, 15:18

frumoase sunt!

Ligia Bxl 1

22.01.2015, 11:49

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle de casa