Painici cu condimente

de Merisor in Piine, 4 Mar 2014 | 3004 vizualizari

 

Am facut aceste painici peste care am presarat condimente Spicy & Hot, pentru a le folosi la sandwich-urile din concurs.

 

INGREDIENTE

  • 450 ml apa
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura otet de mere cu miere
  • 25 gr drojdie
  • 100 gr unt
  • 750 gr faina
  • condimente Spicy & Hot
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita lapte
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu condimente:

Pregatim mai intai maiaua.


Sfaramam drojdia intr-un bol, adaugam zaharul peste ea si cu ajutorul unei linguri de lemn frecam amestecul pana la diluare.


Punem jumatate din cantitatea de apa cu sare la incalzit, iar cand se incalzeste atat cat sa suporte degetul la incercat, adaugam apa peste drojdia frecata, mai punem si 2 maini de faina si omogenizam.


Acoperim maiaua si o lasam la crescut 15 minute.


Punem restul de faina intr-un vas, facem o adancitura la mijloc si turnam untul topit, apoi adaugam maiaua crescuta, otetul si incepem sa incorporam din faina.


Cu restul de apa, incalzita, clatim bolul in care a fost maiaua si o turnam treptat in vasul cu faina, amestecand totul cu o spatula de lemn.


Cu mainile infainate, framantam un aluat nelipicios si nu prea tare.


Acoperim aluatul cu un stergar si il lasam la crescut aproximativ 15 minute la loc caldut.


Dupa ce a crescut suficient, adica si-a dublat volumul, impartim aluatul in cinci parti egale, pe care le intindem in foi subtirele pe masa de lucru, presaram peste ele condimente si le rulam.


Cu ajutorul unui cutit cu lama ascutita crestam painicile din loc in loc, le asezam in tava, punandu-le pe fiecare pe cate o bucata de hartie de copt, pentru a nu se lipi intre ele in timpul coacerii.


Ungem painicile cu galbenus de ou diluat cu lapte si presaram condimente deasupra.


Le mai lasam in tava cam 10 minute, dupa care le coacem la 180 de grade pentru 40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu condimente" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Toamna07 1

05.03.2014, 17:02

Frumoase si gustoase !

MOKUSKA 1

07.05.2014, 15:18

frumoase sunt!

Ligia Bxl 1

22.01.2015, 11:49

ce bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de spanac cu cartofi
  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

  • 04

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Legume trase la tigaie cu ficatei de pui

de katty 6

ieri la 09:17

Supa de bibilica cu fulgi de ou

de katty 6

ieri la 09:13

Coliva

de Rocsi 9

pe 02.03 la 19:11

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita