Painici cu jumari si ceapa rosie

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 14 Ian 2014 | 5302 vizualizari

 

Am preluat ideea de la Cris a noastra, adica Panacris. M-a incantat foarte mult painea ei cu jumari si ceapa, asa ca am incercat si eu, dar am facut sub forma de painici. Foarte bune sunt, atat calde cat si reci!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 ml lapte
  • 200 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 600 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 ceapa rosie
  • 200 gr jumari
  • 1 varf lingurita condimente "Hot & Spicy"
  • chimen
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita lapte
  • chimen
Portii: 11
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu jumari si ceapa rosie:

Reteta dupa care m-am inspirat este aceasta:

http://www.bucataras.ro/retete/paine-cu-jumari-si-ceapa-39828.html

Facem intai maiaua pentru aluat.

Sfaramam drojdia si o frecam cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam laptele caldut si o mana de faina.

Omogenizam maiaua, acoperim vasul in care este si o lasam la crescut pana isi dubleaza volumul, 10 minute.

Incalzim apa si diluam sarea in ea, apoi incepem sa turnam peste maiaua crescuta, alternand cu faina si ulei.

Framantam un aluat nu prea tare, mai intai in vas, apoi pe masa de lucru infainata.

Acoperim aluatul si il lasam la crescut 15 minute, fiind drojdia proaspata, va creste foarte rapid.

Curatam ceapa si o taiem bucatele pe care le trecem prin masina de tocat impreuna cu jumarile.

Intindem aluatul crescut,cu ajutorul sucitorului, pe masa infainata, intr-o foaie subtire de un deget.

Ungem aluatul cu compozitia de jumari si ceapa, rasnim deasupra putine condimente si presaram chimen.

Rulam aluatul si il taiem in rondele de 2 cm pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt la distante destul de mari, pentru ca ele isi vor dubla volumul.

Lasam rondelele in tava 10 minute pana isi mai maresc volumul.

Amestecam galbenusul cu laptele si ungem rondelele crescute, pe deasupra.

Presaram chimen peste rondele, apoi introducem tava in cuptor si coacem painicile la 180 de grade pentru 35-40 de minute.

Au iesit foarte gustoase si pufoase, dar am gresit ca le-am rumenit mai mult si le-am stricat putin aspectul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu jumari si ceapa rosie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta