Painici cu lapte

de nadea68 in Piine, 25 Oct 2013 | 3072 vizualizari

 

...ador painea facuta in casa,mirosul ce se raspandeste cand se coace....

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 20 g drojdie proaspata
  • 450-500 g faina
  • sare
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu lapte:

Drojdia se dizolva in lapte caldut.Se aduga un pic de sare.

Se adauga faina si se framanta.

Se lasa la crescut cam o ora intr-un loc caldut.Cand isi dubleaza volumul,luam cate o bucata si formam niste bile nu prea mari.Mie mi-au iesit 5,dar putem sa facem mai mici si ne ies mai multe.

Punem un strop de ulei in tava,eu am folosit o tava rotunda.

Asezam bilutele noastre in tava si le mai lasam la crescut 15-20 minute.

Le ungem cu un strop de ulei si le dam la cuptor 30-40 minute. 

Painicile au iesit pufoase si gustoase.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

marcela1979 1

26.10.2013, 02:03

foarte bune

Rocsi 1

26.10.2013, 11:09

Sunt niste pufosenii bune bune

nadea68 1

26.10.2013, 15:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

ieri la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

ieri la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

ieri la 18:43

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

ieri la 09:09

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Mini franzelute cu lapte